Σε βίντεο που η Microsoft γιόρταζε το γεγονός πως τουλάχιστον 1 δισεκατομμύριο χρήστες χρησιμοποιούν λειτουργικό σύστημα Windows 10, μας έδωσε ένα μικρό δείγμα του νέου UI.

Τα Windows 10 είναι πλέον από τα πιο επιτυχημένα λειτουργικά συστήματα της αμερικανικής εταιρίας, αφού περισσότεροι από 1 δις χρήστες τα χρησιμοποιούν για διασκέδαση και εργασία. Μάλιστα η Microsoft για να γιορτάσει αυτό το γεγονός, δημιούργησε ένα μικρό βίντεο το οποίο παρουσίασε ο διευθυντής του τμήματος συσκευών Windows Panos Panay στο Instagram. Ένα βίντεο όμως που έκρυβε μία έκπληξη.

Στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα το νέο UI των Windows 10 το οποίο δίνει ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στα Tiles του Start Menu. Η Microsoft προχωρά επίσης σε μία απλούστερη σχεδιαστική μορφή αφαιρώντας τους πολλούς και διαφορετικούς χρωματισμούς, ώστε ο χρήστης να μπορεί ευκολότερα να αναζητήσει και να διαβάσει πληροφορίες στις εφαρμογές και προγράμματα που τον ενδιαφέρουν.

Στο βίντεο φαίνεται επίσης πως η Microsoft εργάζεται και στο λεγόμενο Fluent Design που περιλαμβάνει πιο μοντέρνα μενού αλλά και μία νέα εφαρμογή πλοήγησης στα αρχεία του υπολογιστή. Περιμένοντας αρκετό καιρό για μία αλλαγή στον Windows File Explorer, αυτή φαίνεται πως είναι πιο κοντά από ποτέ.

Αλλαγές έχουν γίνει και στα εικονίδια τα οποία είναι πιο χρωματιστά, πιο μοντέρνα αλλά και δείχνουν πιο όμορφα. Η Microsoft θέλει να δώσει έμφαση και στο σχεδιασμό των εικονιδίων ενώ ταυτόχρονα να δημιουργήσει ένα περιβάλλον άνετο στη χρήση ακόμη και από συσκευές που θα έχουν δύο οθόνες, όπως το δικό της «παιδί» Surface Neo.

Το βίντεο κυκλοφορεί μόλις λίγες ημέρες πριν το online event που διοργανώνει η Microsoft. Στις 30 Μαρτίου η εταιρία θα αποκαλύψει τις νέες συνδρομές για το Microsoft 365 ενώ λέγεται πως θα παρουσιάσει και μηνιαίο πακέτο με συνδρομή το οποίο θα περιλαμβάνει τα Office, το Teams, ένα πρόγραμμα διαχείρισης κωδικών και κάποιες άλλες λειτουργίες παραγωγικότητας.

Στο παραπάνω online event δεν αναμένεται να μάθουμε πληροφορίες για το Surface Book 3 ή το Surface Go 2 αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρξουν νέα για τη στρατηγική της εταιρίας αναφορικά με το μέλλον των Windows. Σε κάθε περίπτωση η Microsoft διοργανώνει αργότερα στο έτος και το event Build για προγραμματιστές, στο οποίο θα γίνουν γνωστές περισσότερες πληροφορίες τόσο για τα ίδια τα Windows όσο και τα Windows 10X που θα χρησιμοποιούν οι dual-screen συσκευές.

The Verge

  • Like 4