Η ώρα του αποχαιρετισμού για τον Πίνακα Ελέγχου δείχνει να πλησιάζει, με την εφαρμογή Ρυθμίσεις να καταλαμβάνει πλήρως τη θέση του.

Το νεότερο preview build για τους Windows 10 Insiders αφαιρεί τη δυνατότητα εισόδου σε ορισμένες σελίδες του Πίνακα Ελέγχου (Control Panel), όπως ανακαλύφθηκε.

Η Microsoft είχε επισήμως δηλώσει πως με την αναβάθμιση του Οκτωβρίου 2020, η σελίδα Σύστημα (System) θα σταματούσε να είναι προσβάσιμη. Πράγματι, στη νεότερη δοκιμαστική έκδοση, αν ο χρήστης προσπαθήσει να εισέλθει στη σελίδα Σύστημα με οποιονδήποτε τρόπο γίνεται ανακατεύθυνσή του στην εφαρμογή Ρυθμίσεις (Settings), όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο (από το MSPowerUser):

Στην ίδια έκδοση λογισμικού, αν ο χρήστης προσπαθήσει να εισέλθει στη σελίδα Προγράμματα και Δυνατότητες (Programs and Features), ανακατευθύνεται στην αντίστοιχη σελίδα της εφαρμογής Ρυθμίσεις - φαίνεται πως είναι η επόμενη στη λίστα προς αφαίρεση.

Καθώς οι αφαιρέσεις που έχουν γίνει έως τώρα αφορούν σελίδες ή ρυθμίσεις που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο υπάρχουν στην εφαρμογή Ρυθμίσεις, φαίνεται πως η Microsoft αφαιρεί τις διπλότυπες τουλάχιστον σε πρώτο στάδιο. Τελικός στόχος είναι η πλήρης κατάργηση του παραδοσιακού Πίνακα Ελέγχου που έχουμε συνηθίσει για δύο δεκαετίες πλέον, κατά τα φαινόμενα, καθώς σε σχεδιαστικό επίπεδο είναι παράταιρος με την φιλοσοφία των Windows 10 - αν και δεν είναι όλοι χαρούμενοι με τις επιλογές που έχουν γίνει στο design τους.

Όλα τα παραπάνω φαίνεται να επιβεβαιώνουν πως έρχονται μεγάλες αλλαγές στα Windows 10 μέσα στο 2021

  • Sad 8