Σε μία ανάρτηση στο επίσημο blog της εταιρείας για τα Windows, η Microsoft έκανε γνωστά ορισμένα νέα χαρακτηριστικά που διατέθηκαν μέσω μίας νέας Windows 10 preview build στους χρήστες του προγράμματος Insider και στο Fast Ring.

Αναμφισβήτητα, το χαρακτηριστικό ή η λειτουργία που τράβηξε περισσότερο τη προσοχή είναι το mode "Ultimate Performance", που είναι ουσιαστικά ένα “power plan”, που απενεργοποιεί όλα τα χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες εξοικονόμησης ενέργειας, ώστε να εξασφαλιστεί ότι το hardware τρέχει με τη μέγιστη δυνατή απόδοση.

H Microsoft επίσης υποστηρίζει πως τα “latencies” και “microstutters” θα μειωθούν όσο το δυνατόν περισσότερο, επιτρέποντας στους χρήστες να εξάγουν την “απόλυτη απόδοση” από τα συστήματά τους. Επιπλέον αναφέρει πως το χαρακτηριστικό προορίζεται για την αγορά των σταθμών εργασίας (workstation market), και πως θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε κρίσιμης σημασίας σενάρια όπου η εξοικονόμηση ακόμα και του παραμικρού δευτερόλεπτου μετράει (οπότε κάτι τέτοιο είναι ελκυστικό και για gaming υποθέτουμε). Ως αποτέλεσμα αυτού του re-balancing ανάμεσα στις διάφορες καταστάσεις ηρεμίας και υψηλής ισχύος, η κατανάλωση αυξάνεται σημαντικά.

Αυτός είναι ο λόγος, που η Microsoft διαθέτει το χαρακτηριστικό σε όσους τρέχουν Pro για Workstations και δεν διαθέτει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό σε  συσκευές που λειτουργούν με μπαταρία όπως φορητοί υπολογιστές, τουλάχιστον για την ώρα. Αν και το χαρακτηριστικό για την ώρα δεν είναι διαθέσιμο στους απλούς καταναλωτές, δεν υπάρχει λόγος για τη Microsoft να επιτρέψει τη χρήση του Ultimate Performance Mode μόνο σε περιβάλλοντα σταθμών εργασίας, οπότε οι απλοί χρήστες θα πρέπει να είναι αισιόδοξοι ότι θα μπορέσουν να το δοκιμάσουν σύντομα, με αυτούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Insider να είναι παραδοσιακά οι πρώτοι.

hxUpx8Zjdfn0oyDd.jpg.7a65494796b8e129f46def5c0ce942d0.jpg

TechPowerUp

Engadget