Τέσσερα χρόνια μετά την κυκλοφορία τους, τα Windows 10 ξεπέρασαν το μερίδιο του 50% στην αγορά των λειτουργικών συστημάτων για υπολογιστές.

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Net Applications, ένας στους 2 υπολογιστές «τρέχει» μία από τις εκδόσεις των Windows 10 τα οποία ξεπέρασαν τον περασμένο Ιανουάριο σε δημοφιλία τα Windows 7. Και οι δύο αυτές εξελίξεις αποτελούν σημαντικά «παράσημα» για το τελευταίο λειτουργικό σύστημα της Microsoft αν και χρειάστηκε πολύ περισσότερος καιρός να επιτευχθούν απ' ότι υπολόγιζε αρχικά η εταιρεία. Αρχικά η Microsoft στόχευε οι διάφορες εκδόσεις των Windows 10 να βρίσκονται σε περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο συστήματα σε διάστημα 2-3 ετών, ένας στόχος που πλέον έχει αναθεωρηθεί. Με βάση τα τελευταία επίσημα στοιχεία, τα Windows 10 βρίσκονται εγκατεστημένα σε περισσότερους από 800 εκατομμύρια υπολογιστές, κάτι που για να γίνει χρειάστηκαν 44 μήνες.

Τα στοιχεία της Net Applications φανερώνουν αύξηση 2.13% στο μερίδιο των Windows 10 από τον περασμένο Ιούλιο, με τον ρυθμό νέων εγκαταστάσεων να έχει μειωθεί αισθητά από τη στιγμή που η Microsoft απέσυρε τον Ιούλιο του 2016 το πρόγραμμα δωρεάν αναβάθμισης για χρήστες Windows 7 και Windows 8. Στη δεύτερη θέση πάντως βρίσκουμε τα Windows 7 που εξακολουθούν να διατηρούν ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό (30.34%) αν και η επίσημη υποστήριξη τους από τη Microsoft θα λήξει στις 14 Ιανουαρίου του 2020. Τα Windows 8.x παραμένουν στη λίστα με ποσοστό περίπου στο 5% ενώ αθάνατα παραμένουν τα Windows Vista με 0.15% και τα Windows XP με 1.57%.

VentureBeat

 

  • Like 1
  • Confused 1