Αν κάποια πρόσφατη αναβάθμιση των Windows προκαλέσει προβλήματα στον υπολογιστή σας, τα Windows 10 θα είναι σε θέση να την απεγκαταστήσουν αυτόματα λέει η Microsoft.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα υποστήριξης της εταιρείας, αν κάποια «updates» δεν είναι συμβατά με τον υπολογιστή σας ή μπορεί ενδεχομένως έχουν σημαντικά bugs, και τα Windows δεν είναι δυνατόν να επιδιορθώσουν το πρόβλημα με άλλα μέσα, τότε θα καταφύγουν στην απεγκατάσταση των ενημερώσεων ως έσχατη λύση.

Σε αυτή τη περίπτωση, όταν επανεκκινήσει το σύστημα σας θα δείτε το μήνυμα: «We removed some recently installed updates to recover your device from a startup failure». Για να αποφευχθεί επίσης η επανάληψη της ίδιας κατάστασης, τα Windows θα διακόψουν προσωρινά την αυτόματη εγκατάσταση των «προβληματικών ενημερώσεων» για μία περίοδο 30 ημερών. Σε αυτό το διάστημα, η Microsoft λέει πως θα έχει τον απαραίτητο να φτάσει στη ρίζα του προβλήματος για να προσπαθήσει να το επιδιορθώσει.

4494287_en_1.png.7cf0246c69bb7a42a5bf419d1299be23.png

Είστε πάντως σε θέση να εγκαταστήσετε χειροκίνητα τις ενημερώσεις αν πιστεύετε ότι τα Windows έσφαλαν και δεν έπρεπε να τις είχαν απεγκαταστήσει, ωστόσο το πιθανότερο είναι να τις απεγκαταστήσουν και πάλι αν διαπιστωθεί ότι η εκκίνηση του υπολογιστή σας δεν πραγματοποιείται κανονικά.

Engadget

  • Like 1