Η Microsoft και η Apple ανακοίνωσαν την έλευση υπηρεσιών της Apple τόσο στα Windows όσο και στο Xbox, συμπεριλαμβανομένων των εφαρμογών Music και TV+.

Μία ακόμη συνεργασία των δύο εταιρειών αφορά τους χρήστες Windows 11 οι οποίοι μέσα από την εφαρμογή Photos, θα μπορούν να δουν τις φωτογραφίες που έχουν αποθηκευμένες στο iCloud. 

Η εφαρμογή Apple Music για το Xbox είναι ήδη διαθέσιμη και οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή και να αρχίσουν να ακούν τις λίστες αναπαραγωγής και τους σταθμούς τους, ενώ οι νέοι χρήστες μπορούν να τη δοκιμάσουν δωρεάν για 1 μήνα. Το περιβάλλον εργασίας του Apple Music στο Xbox είναι σxεδόν ίδιο με αυτό που έχουμε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν στο Apple TV hardware. 

Οι εφαρμογές Apple Music και Apple TV+ για Windows δεν είναι ακόμη διαθέσιμες, αλλά οι εταιρείες λένε ότι και οι δύο θα κυκλοφορήσουν το επόμενο έτος ενώ είναι πάντα δυνατή η πρόσβαση των δύο υπηρεσιών στα Windows μέσω browser. Πάντως η εφαρμογή iTunes συνεχίζει προς το παρόν να κυκλοφορεί στα Windows και στο Microsoft Store αν και στους υπολογιστές Mac οι λειτουργίες της έχουν ενσωματωθεί στο Apple Music app.

Fe4A5P4acAEADtT.jpeg.f8b03b7cdd2e975a4fa0897f6fb8e57b.jpeg

Fe4ZLC0aEAAmRSm.jpeg.de3366c38829bb22785a1ba534126d06.jpeg Fe4A5QTaEAAj-Wb.jpeg.d711eb93d9936f561052703cabe8706c.jpeg

Η εφαρμογή iTunes των Windows επιτρέπει στους χρήστες να ακούνε και να αγοράζουν τραγούδια, ταινίες και τηλεοπτικές σειρές που κάποιος έχει αγοράσει μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος της Apple. Παρόλο που το Apple Music θα κυκλοφορήσει ως ανεξάρτητη εφαρμογή στα Windows, το iTunes θα συνεχίσει να είναι διαθέσιμο, με τους χρήστες να μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να έχουν πρόσβαση σε eBooks και Podcasts.

Ενώ θα πρέπει να περιμένετε μέχρι το επόμενο έτος για να κατεβάσετε τις νέες εφαρμογές της Apple για τα Windows, η ενσωμάτωση της Βιβλιοθήκης φωτογραφιών iCloud είναι διαθέσιμη από τώρα στους Insiders ενώ αργότερα θα διατεθεί για όλους τους χρήστες Windows 11. Προϋπόθεση είναι να κατεβάσετε την εφαρμογή iCloud για Windows (η οποία χρησιμοποιείται ήδη για το συγχρονισμό διαφόρων πραγμάτων, όπως οι σελιδοδείκτες του προγράμματος περιήγησης) και να επιλέξετε το συγχρονισμό της βιβλιοθήκης φωτογραφιών iCloud. Στη συνέχεια τόσο τα βίντεο όσο και οι φωτογραφίες που έχετε σε κάποιο iPhone ή iPad, θα εμφανίζονται στα Windows άμεσα προκειμένου να τις κατεβάσετε και να τις επεξεργαστείτε.

Η Apple έχει επεκτείνει τα τελευταία χρόνια σημαντικά την παρουσία των υπηρεσιών της σε ανταγωνιστικές πλατφόρμες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την εφαρμογή του Apple TV+ για το Xbox και το PlayStation.
 

  • Like 1