Σε περίπτωση που βλέπετε το τελευταίο διάστημα ανεξήγητα υψηλό φόρτο εργασίας από τη CPU σας στα Windows 11, η Microsoft ίσως γνωρίζει τι προκαλεί το πρόβλημα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ένα bug στoν File Explorer επηρεάζει τα Windows 11 21H2 και 22H2. 

Συγκεκριμένα, η Microsoft αναφέρει ότι οι χρήστες δεν μπορούν να δουν το μενού "Effective Access " στο πλαίσιο διαλόγου "Ρυθμίσεις ασφαλείας για προχωρημένους" για κοινόχρηστα αρχεία/φακέλους. Αντί να ανταποκριθεί σωστά στην εντολή του χρήστη, "τα αποτελέσματα του ερωτήματος ενδέχεται να μην εμφανιστούν και το explorer.exe ενδέχεται να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τον επεξεργαστή μετά το κλείσιμο του μηνύματος.

Η Microsoft αναφέρει ότι η υψηλή χρήση της CPU θα συνεχίσει να ταλαιπωρεί το σύστημα των Windows 11 μέχρι να αποσυνδεθεί ο χρήστης που είναι συνδεδεμένος τη δεδομένη στιγμή ή μέχρι να γίνει επανεκκίνηση του συστήματος. Το απλό κλείδωμα των Windows δεν θα επιλύσει το πρόβλημα, σύμφωνα με τη Microsoft. 

image.png.736e1fed35f9a725838f98796cfe09da.png

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτό το σφάλμα του File Explorer παρουσιάστηκε με τις ενημερώσεις KB5026368 και KB5026372 για τα Windows 11 21H2 και 22H2, αντίστοιχα. Πρόκειται για ενημερώσεις που έγιναν διαθέσιμες μέσω Patch Tuesday στις 9 Μαΐου. Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι χρειάστηκε πάνω από ένας μήνας για να αναγνωρίσει η Microsoft το bug ωστόσο η ακόλουθη δήλωση της εταιρείας φαίνεται να εξηγεί το φαινομενικά αργό χρόνο απόκρισης.

"Είναι απίθανο να αντιμετωπίσουν οι χρήστες των Windows 11 το συγκεκριμένο πρόβλημα", κάτι που είναι κατανοητό δεδομένου ότι το Effective Access είναι προσανατολισμένο περισσότερο σε συγκεκριμένα εταιρικά περιβάλλοντα.

Εάν επί του παρόντος βλέπτε υψηλό CPU load κατά την πρόσβαση στη συγκεκριμένη λειτουργία, μπορείτε να επιχειρήσετε τις προτεινόμενες από τη Microsoft λύσεις αντιμετώπισης της αποσύνδεσης/επανεκκίνηση. Εν τω μεταξύ, η εταιρεία αναφέρει ότι εργάζεται επί του παρόντος εσωτερικά σε μια διόρθωση που θα λύνει το πρόβλημα, και η οποία θα πρέπει να είναι διαθέσιμη αργότερα αυτό το μήνα.
 

  • Like 1
  • Confused 1
  • Sad 2