Σύμφωνα με μια εσωτερική παρουσίαση της Microsoft από τον Ιούνιο του 2022, η Microsoft σχεδιάζει να μεταφέρει τα Windows στο cloud για τους καταναλωτές.

Κάτι τέτοιο θα γίνει εφικτό όπως συμβαίνει με τα Windows 365 Cloud PC τα οποία επιτρέπουν σε μια πλήρως λειτουργική έκδοση των Windows να γίνεται stream από το cloud σε οποιαδήποτε συσκευή. Η κίνηση προσδιορίζεται ως μια μακροπρόθεσμη ευκαιρία στον καταναλωτικό χώρο "Modern Life" της Microsoft, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης "της δύναμης του cloud και του client για να επιτρέψει βελτιωμένες υπηρεσίες με AI και πλήρη αναβάθμιση της ψηφιακής εμπειρίας των ανθρώπων".

Τα Windows 365 είναι μια υπηρεσία που στην ουσία «μεταδίδει» μια πλήρη έκδοση των Windows σε διάφορες συσκευές χωρίς την ανάγκη ακριβού hardware, όμως για την ώρα έχει περιοριστεί σε εμπορικούς πελάτες. Ωστόσο, τον τελευταίο χρόνο έχει ενσωματωθεί στα Windows 11, με μελλοντικές ενημερώσεις να περιλαμβάνουν τα Windows 365 Boot και Windows 365 Switch. Η ιδέα της μετακίνησης των Windows πλήρως στο cloud για τους καταναλωτές παρουσιάζεται επίσης παράλληλα με την ανάγκη της Microsoft να επενδύσει σε συνεργασίες προσαρμοσμένων επεξεργαστών. Επιπλέον, η Microsoft ανακοίνωσε πρόσφατα το Windows Copilot, έναν βοηθό με τεχνητή νοημοσύνη για τα Windows 11 που μπορεί να συνοψίζει περιεχόμενο, να το ξαναγράφει ή ακόμα και να το εξηγεί. Αυτό αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης ώθησης του AI στα Windows, με τη Microsoft να συνεργάζεται με την AMD και την Intel για να ενεργοποιήσει περισσότερες λειτουργίες των Windows σε CPU επόμενης γενιάς.

Σε μια άλλη διαφάνεια της παρουσίασης, η Microsoft αναφέρει την ανάγκη να "ενισχύσει την εμπορική αξία των Windows και να ανταποκριθεί στην απειλή των Chromebook" για τις προτεραιότητες της "Σύγχρονης εργασίας" στο οικονομικό έτος 2022. Οι μακροπρόθεσμες ευκαιρίες στην εμπορική πλευρά περιλαμβάνουν την αύξηση της χρήσης των υπολογιστών cloud με τα Windows 365. Η Microsoft έχει προχωρήσει σε κάποιες συνεργασίες προσαρμοσμένων CPU για τις συσκευές Surface Pro X που βασίζονται σε ARM αρχιτεκτονική, και το Bloomberg ανέφερε στα τέλη του 2020 ότι η Microsoft εξετάζει τη σχεδίαση δικών της επεξεργαστών με ARM αρχιτεκτονική για servers και ίσως ακόμη και για συσκευές Surface. Πιο πρόσφατα ακούσαμε ότι η Microsoft θα μπορούσε επίσης να εργάζεται πάνω στα δικά της τσιπ τεχνητής νοημοσύνης.

windows365switch.gif.782aeb7e932ba903285590ecc84bcc6f.gif
Ενσωμάτωση Windows 365 στα Windows 11

Η Intel και η Microsoft έχουν υπονοήσει ακόμη και τα Windows 12 τους τελευταίους μήνες, με τον επικεφαλή των Windows, Panos Panay, να ισχυρίζεται στη CES νωρίτερα φέτος ότι "η AI πρόκειται να επανεφεύρει τον τρόπο με τον οποίο κάνετε τα πάντα στα Windows". Όλα αυτά αποτελούν μέρος της ευρείας φιλοδοξίας της Microsoft για τα Windows, η οποία περιγράφεται λεπτομερώς στην εσωτερική της παρουσίαση, "να επιτρέψει βελτιωμένες υπηρεσίες που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη" στο λειτουργικό σύστημα.

Το Windows Copilot αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα βήμιας ευρύτερης ώθησης AI για τα Windows. Η Microsoft συνεργάζεται επίσης με την AMD και την Intel για να ενεργοποιήσει περισσότερα χαρακτηριστικά των Windows σε CPU επόμενης γενιάς.
 

  • Like 1
  • Confused 2
  • Sad 3