Η Microsoft επιβεβαίωσε ότι η επόμενη μεγάλη ενημέρωση των Windows, η Windows 11 Version 24H2, πρόκειται πράγματι να διατεθεί αργότερα φέτος.

Αν και είναι καλό να γνωρίζουμε ότι η Microsoft σχεδιάζει μια σημαντική ενημέρωση για το τρέχον λειτουργικό σύστημα της, τα νέα ενδεχομένως θα απογοητεύσουν όσους ήλπιζαν στην κυκλοφορία των Windows 12. Η έκδοση Windows 11 Version 24H2 αναμένεται να διατεθεί στους χρήστες τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο και σύμφωνα με πληροφορίες η Microsoft θα συνεχίσει να βελτιώνει την εμπειρία χρήσης με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης καθώς και να προωθεί αναβαθμίσεις που έχουν στόχο να βελτιώσουν την παραγωγικότητα, το multitasking κ.ά.

Αν και πολλοί αναλυτές και παρατηρητές της βιομηχανίας εκτιμούσαν ότι ο διάδοχος των Windows 11 θα κυκλοφορούσε νωρίτερα από το αναμενόμενο, κυρίως λόγω της μεγάλης έμφασης που έχει δώσει η εταιρεία στα χαρακτηριστικά νέας γενιάς και στις εμπειρίες Τεχνητής Νοημοσύνης, από ότι φαίνεται δεν πρόκειται να δούμε τα Windows 12 μέσα στο 2024.  Η φημολογούμενη έκδοση είχε την κωδική ονομασία «Hudson Valley» και αναμενόταν να ανακοινωθεί στα μέσα του 2024 ενώ η επίσημη διάθεση αναμενόταν μέσα στο δεύτερο μισό του 2024.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Windows Central, η επιβεβαίωση για τη διάθεση της μεγαλύτερης ετήσιας ενημέρωσης του λειτουργικού συστήματος προέρχεται από ένα αρχείο καταγραφής αλλαγών (changelog) στην έκδοση προεπισκόπησης (Preview Build) των Windows 11 που δημοσιεύτηκε στις 8 Φεβρουαρίου 2024. Η Microsoft αναφέρει σχετικά: «Ξεκινώντας σήμερα με την Build 26-xx, οι Windows Insiders στα κανάλια Canary και Dev θα έχουν τη δυνατότητα να δουν να ενημερώνεται ο αριθμός έκδοσης στο Ρυθμίσεις > Σύστημα > Σχετικά στην έκδοση 24H2. Αυτό υποδηλώνει ότι τα Windows 11, έκδοση 24H2 θα είναι η φετινή ετήσια ενημέρωση χαρακτηριστικών».

Windows_1.webp

Αξίζει και με το παραπάνω να αναβαθμίσετε στην έκδοση Windows 11 24H2 καθώς αναμένεται να φέρουν σημαντικές βελτιώσεις και δυνατότητες υποστήριξης του χρήστη με Τεχνητή Νοημοσύνη. Μην ξεχνάμε το ενθουσιώδες ντεμπούτο του Windows Copilot, του ψηφιακού βοηθού AI που έχει αποκτήσει ακόμα και το δικό του πλήκτρο στα τελευταίας γενιάς πληκτρολόγια για υπολογιστές Windows. Τα νέα χαρακτηριστικά AI στα Windows μάλιστα θα επιταχύνονται από τις ενσωματωμένες μονάδες νευρωνικής επεξεργασίας (NPU) που βρίσκονται εντός των τελευταίων μοντέλων επεξεργαστών από τις AMD, Intel και Qualcomm.

Υπάρχουν από ότι φαίνεται αρκετοί και σημαντικοί λόγοι για να «επιμείνει» η Microsoft στα Windows 11 αντί να προχωρήσει στην επόμενη γενιά. Ένας λόγος μπορεί να είναι η αποχώρηση του Panos Panay, πρώην επικεφαλής των τμημάτων Windows και Surface που ηγήθηκε τις ανάπτυξης του λειτουργικού συστήματος της εταιρείας από το 2020. Ενδεχομένως η εταιρεία να είναι διστακτική να διαθέσει τα Windows 12 κατά τη διάρκεια αυτής της μεταβατικής περιόδου. Ένας άλλος σημαντικός λόγος μπορεί να είναι ο «κατακερματισμός» της βάσης χρηστών της. Μία τρίτη έκδοση των Windows ενδεχομένως θα «μπέρδευε» τα πράγματα ακόμα περισσότερο καθώς δεν είναι λίγοι οι χρήστες -και οι εταιρείες- που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν την έκδοση Windows 10 (αν και σύμφωνα με πληροφορίες, οι χρήστες των Windows 11 υπερτερούν αριθμητικά κατά περισσότερο από δύο φορές). Η Microsoft σχεδιάζει να τερματίσει την υποστήριξη για τα Windows 10 τον Οκτώβριο του 2025. Λογικά, περιμένουμε την εταιρεία να παρουσιάσει τα Windows 12 εκείνη την περίοδο.

  • Like 2