Η Microsoft επαναφέρει τη φιλική προς τις συσκευές tablet γραμμή εργασιών στην τελευταία έκδοση preview των Windows 11.

Η συγκεκριμένη γραμμή εργασιών (taskbar) παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο μαζί με άλλες νέες δυνατότητες και χαρακτηριστικά που συμπεριελήφθησαν στην τελική έκδοση στα Windows 11, αλλά αργότερα αποσύρθηκε ώστε η εταιρεία να εργαστεί περισσότερο στην ανάπτυξη της και να την «βελτιστοποιήσει».

Η Microsoft δήλωσε σε μία ανάρτηση στο επίσημο blog για τα Windows ότι η γραμμή εργασιών είναι μέρος μίας ενημέρωσης που διατέθηκε για τους Windows Insiders στο κανάλι προγραμματιστών (developer channel) και είναι διαθέσιμη μόνο για υπολογιστές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως tablets όπως είναι οι υπολογιστές 2-σε-1 και δεν προορίζεται για χρήση σε φορητούς υπολογιστές ή υπολογιστές desktop.

Screen_Shot_2022_09_08_at_3.02.34_PM.webp

H γραμμή εργασιών σχεδιάστηκε για να είναι αθέατη όταν ο χρήστης του tablet επιλέξει να μην τη χρησιμοποιήσει, επειδή για παράδειγμα μπορεί να επιθυμεί να έχει περισσότερο ελεύθερο χώρο στην οθόνη. Όταν είναι συμπτυγμένη απεικονίζει κρίσιμης σημασίας πληροφορίες όπως το ποσοστό της μπαταρίας και η ώρα ενώ όταν βρίσκεται σε πλήρη έκταση απεικονίζει εφαρμογές, γραφικά στοιχεία καθώς και το κουμπί «Έναρξη» ενώ επιπλέον συμπεριφέρεται σαν να είναι καταλληλότερη για χρήση σε συνδυασμό με την αφή. Η γραμμή εργασιών σχεδιάστηκε επίσης για να επιστρέφει στη βελτιστοποιημένη θέση της όταν είναι αποσυνδεδεμένη ή όταν το πληκτρολόγιο είναι αναδιπλωμένο σε έναν υπολογιστή «2-σε-1».

Settings_AnimIcon_WIPBlog_ZoomedIn.gif

Η Microsoft επίσης στην ίδια έκδοση preview των Windows 11 διέθεσε και άλλα χαρακτηριστικά, που ωστόσο προορίζονται για χρήση σε όλους τους υπολογιστές, πέρα από τα συστήματα 2-σε-1, ειδικά στο System Tray.

Η τελευταία ενημέρωση φέρνει κινούμενα εικονίδια και εικόνες στην εφαρμογή Ρυθμίσεις τα οποία εμφανίζονται στην πλαϊνή γραμμή όταν τοποθετείτε το δείκτη του ποντικιού πάνω από τις όποιες επιλογές στο μενού. Η εταιρεία επίσης έχει διορθώσει διάφορα bugs στις Ρυθμίσεις, στα Γραφικά στοιχεία, στη Διαχείριση Εργασιών κ.α.

  • Sad 1