Από ότι φαίνεται, οι gamers που προτιμούν να παίζουν τα παιχνίδια τους σε PC έχουν αρχίσει επιτέλους να «ασπάζονται» τα Windows 11. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουμε μετά τα ευρήματα της πρόσφατης έρευνας του Steam για τον περασμένο μήνα.

Η μηνιαία έρευνα του Steam επιτρέπει στους χρήστες της υπηρεσίας να παρέχουν πληροφορίες ανώνυμα σχετικά με το hardware και το software που χρησιμοποιούν στον υπολογιστή τους. Αυτές οι πληροφορίες επιτρέπουν στους gamers, στους developers και στην ίδια τη Valve να πάρουν μία ιδέα για τις τάσεις στην αγορά αλλά και να κατευθύνουν «εξατομικευμένο» περιεχόμενο στους από όσα προσφέρουν στην πλατφόρμα.

image-windows-11-adoption-among-pc-gamers-almost-hits-25-166500305656547.png

Η πρόσφατη έρευνα για τον Σεπτέμβριο του 2022 παρείχε ορισμένες ενδιαφέρουσες πληροφορίες: ένας στους τέσσερις χρήστες του Steam έχει πλέον ενημερώσει τον υπολογιστή του στα Windows 11. Η σταθερή αύξηση της τάξης του 1,05% όσον αφορά τους χρήστες των Windows 11 σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα έρχεται με μία αναμενόμενη ελαφρά μείωση στους χρήστες των Windows 10. Οι χρήστες των Windows 10 αποτελούσαν περίπου το 76% των ερωτηθέντων που χρησιμοποιούσαν υπολογιστή με Windows τον Μάιο του 2022. Το ποσοστό αυτό βρίσκεται σήμερα στο 71,4%. Με τόσο μεγάλο ποσοστό, τα Windows 10 είναι το δημοφιλέστερο λειτουργικό σύστημα μεταξύ των PC gamers που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα Steam. Μήνα με τον μήνα ωστόσο, το ποσοστό των Windows 10 μειώνεται σταθερά. Τα Windows 7 είναι η τρίτη δημοφιλέστερη πλατφόρμα με το σχεδόν 13 ετών λειτουργικό σύστημα να βρίσκεται 2,4%.

Παρά τις φιλόδοξες προσπάθειες της Apple να καταστήσει το macOS μία φιλική για gaming πλατφόρμα, το ποσοστό των χρηστών Mac βρίσκεται μόλις στο 2,36%.

Όσον αφορά στο hardware, αξίζει να αναφέρουμε ότι την ώρα που η AMD στις κάρτες γραφικών παρέμεινε σχετικά σταθερή, η Nvidia από το 67% (τον περασμένο Ιούνιο) αύξησε το ποσοστό της στο 77%. Στην αγορά των επεξεργαστών, το μερίδιο της AMD μειώθηκε κατά 2,5% σε σχέση με τον περασμένο Ιούλιο, την ώρα που το ποσοστό της Intel παρέμεινε σχετικά σταθερό (68,04%).

  • Like 4
  • Thanks 1
  • Confused 1