Σύμφωνα με την περιγραφή ενός νέου project, η Microsoft επιτρέπει την ενσωμάτωση του ChatGPT απευθείας στα Windows μέσω του προγράμματος PowerToys Run τόσο για τα Windows 10 όσο και για τα Windows 11.

Η εταιρεία έδωσε πρόσφατα το πράσινο φως στον μηχανικό Simone Franco να ηγηθεί ενός project που ονομάζεται ChatGPT plug-in για το Microsoft PowerToys Run, σύμφωνα με το Tom's Hardware.

Ο μηχανικός θα επιβλέπει την ανάπτυξη και τη βελτίωση του βοηθητικού προγράμματος PowerToys Run με δυνατότητα ChatGPT, καθώς και τη διάθεσή του ως plug-in στην κοινότητα της Microsoft. Ο Franco εργάζεται επί του παρόντος στο project, έχοντας ολοκληρώσει μια αρχική δοκιμαστική έκδοση σε μόλις δύο ώρες, με θετικά σχόλια από τη Microsoft. Μπορείτε να παρακολουθείτε την πρόοδο του βοηθητικού προγράμματος στη σελίδα Microsoft PowerToys Run GitHub.

Τα PowerToys είναι ένα σύνολο βοηθητικών προγραμμάτων συστήματος που δημιουργήθηκε ειδικά για power users και έγινε δημοφιλές τη δεκαετία του 1990. Ένα από τα βοηθητικά προγράμματα, το PowerToys Run, είναι ένας γρήγορος launcher που σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε εφαρμογές, φακέλους ή αρχεία με μια απλή εντολή Alt+Space.

image.png.669f46b771050ca441fe216defa4064b.png

Με τη βοήθεια του ChatGPT, το PowerToys Run θα μπορούσε δυνητικά να γίνει πιο αποτελεσματικό ωστόσο, υπάρχουν αρκετές ατέλειες που ο Franco πρέπει ακόμη να διορθώσει πριν το πρόγραμμα είναι έτοιμο για δημόσια κυκλοφορία. Επί του παρόντος, η λειτουργία λειτουργεί με την τυπική εντολή Alt+Space, αλλά πρέπει να εισαγάγετε ένα πρόσθετο διπλό ερωτηματικό (;;) πριν από το ερώτημά σας και άλλο ένα απλό ερωτηματικό μετά από αυτό, και στη συνέχεια πρέπει να πατήσετε enter πριν το πρόγραμμα με λειτουργία chatbot επεξεργαστεί το αίτημά σας. Αυτή η δομή πιθανότατα θα αλλάξει σε κάτι πολύ πιο εύκολο για το τελικό προϊόν.

Άλλα ζητήματα που πρέπει να διευθετηθούν περιλαμβάνουν την εύρεση τρόπου με τον οποίο θα επιτρέπεται στους χρήστες να αποθηκεύουν το κλειδί του OpenAI API στο extension, βελτιώσεις στο UI εμφάνισης της απάντησης κ.α

Το πρόσθετο βοηθητικό πρόγραμμα PowerToys Run είναι ένα από τα πολλά ενσωματωμένα προγράμματα ChatGPT που έχουν βγει ή σχεδιάζονται για τα Windows. Με τη συνεχιζόμενη συνεργασία της με το OpenAI, η Microsoft έχει ήδη παρουσιάσει φέτος μια σειρά από προϊόντα που κάνουν χρήση του ChatGPT, όπως η νέα αναζήτηση Bing, το πρόγραμμα περιήγησης Edge, καθώς και αναβαθμίσεις στο Teams και τη σουίτα Microsoft 365.

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο έχουμε δει το ChatGPT να εφαρμόζεται "απευθείας" σε συστήματα υπολογιστών είναι με την εφαρμογή MacGPT για macOS, η οποία αναπτύχθηκε από τον Jordi Bruin και σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε το ChatGPT ως remote browser στην επιφάνεια εργασίας του macOS. Όταν ανοίγετε την εφαρμογή, μοιάζει πολύ με το πρόγραμμα περιήγησης Safari της Apple. Αν έχετε ήδη λογαριασμό OpenAI ή είστε συνδρομητής στο ChatGPT Plus, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα διαπιστευτήριά σας για να αποκτήσετε γρήγορη πρόσβαση στο ChatGPT. Διαφορετικά, η εγγραφή από απόσταση είναι πανομοιότυπη με τα βήματα του browser.

  • Like 3