Η πρώτη μεγάλη ενημέρωση των Windows 11 για το 2023 είναι γεγονός, με την ενσωμάτωση της νέας αναζήτησης μέσω Τεχνητής Νοημοσύνης να είναι αναμφίβολα το χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει.

Μάλιστα, η ενσωμάτωση ΑΙ στο Bing είναι μια προσθήκη-έκπληξη, καθώς η Microsoft δεν την είχε δοκιμάσει προηγουμένως με τους Windows Insiders της. 

Όπως φαίνεται στο βίντεο που δημοσίευσε η εταιρεία, ένα νέο εικονίδιο Bing θα εμφανίζεται μέσα στο πλαίσιο αναζήτησης στη γραμμή εργασιών, επιτρέποντας στον χρήστη να εκκινήσει συνομιλίες με το ΑΙ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι απαντήσεις της συνομιλίας δεν θα είναι διαθέσιμες απευθείας μέσα στο μενού της αναζήτησης, και στην ουσία πρόκειται για έναν τρόπο να ξεκινήσει ο χρήστης γρήγορα μια συνομιλία Bing στον Edge.


Διαβάζοντας πάντως τις δηλώσεις του επικεφαλής των Windows, Panos Panay,  ότι «σύντομα εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες των Windows 11 θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτή την απίστευτη νέα τεχνολογία για αναζήτηση, συνομιλία, απάντηση σε ερωτήσεις και δημιουργία περιεχομένου ακριβώς από τη γραμμή εργασιών των Windows» δεν μπορούμε παρά να υποθέσουμε πως η Microsoft σχεδιάζει να επεκτείνει σημαντικά τη νέα προεπισκόπηση του Bing στο μέλλον.

Η επέκταση της συνομιλίας Bing στη γραμμή εργασιών των Windows 11 έρχεται μόλις μια εβδομάδα μετά την εξάπλωση της ίδιας λειτουργίας από τη Microsoft στο Bing στο κινητό και στις συνομιλίες του Skype. Η εταιρεία ετοιμάζεται επίσης να παρουσιάσει σύντομα λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης και στις εφαρμογές του Office.

Πέρα από το ΑΙ του Bing, ωστόσο, που αναμφίβολα κλέβει την παράσταση, η νέα αυτή ενημέρωση των Windows περιλαμβάνει κι άλλες ενδιαφέρουσες λειτουργίες. Μια τέτοια αφορά την πρώτη έκδοση (preview) της εφαρμογής Phone Link για το iOS, που σημαίνει ότι οι χρήστες iPhone μπορούν να συνδέσουν τις συσκευές τους με τα Windows. Αυτό θα περιλαμβάνει πρόσβαση στην αποστολή και λήψη μηνυμάτων (ακόμη και στο iMessage), κλήσεων και ειδοποιήσεων. 

Η Microsoft βελτιώνει επίσης το σύστημα widgets στα Windows 11 για να συμπεριλάβει επιλογές τρίτων κατασκευαστών από τις Meta και Spotify. Επίσης, βελτιώνεται η εμπειρία αφής χάρη σε μια νέα βελτιστοποιημένη για tablet γραμμή εργασιών. Πιο συγκεκριμένα, οι χρήστες συσκευών όπως το Surface Pro, αποσυνδέοντας το πληκτρολόγιο θα δουν την γραμμή εργασιών να αποκρύπτεται αυτόματα, και να απλοποιείται ώστε να γίνεται πιο φιλική στον χειρισμό με την αφή.

Bing_in_Windows.webp.a26977258c16294d3338f32ff4b355a6.webp

Widgets.webp.f7db703ef69dcf19859c09317138b2a0.webp

Πέρα από αυτά, όμως, τα Windows 11 αποκτούν επίσης επιτέλους ένα επίσημο εργαλείο εγγραφής οθόνης. Ενώ το Xbox Game Pass προσέφερε τη δυνατότητα καταγραφής εφαρμογών, το εργαλείο Snipping Tool περιλαμβάνει πλέον και δυνατότητα εγγραφής της δραστηριότητας της οθόνης ή μέρους αυτής, σε βίντεο.

Από εκεί και πέρα, άλλες βελτιώσεις της ενημέρωσης περιλαμβάνουν βελτιώσεις στο Teams και το Quick Assist (που επιτρέπει την παροχή απομακρυσμένης τεχνικής υποστήριξης), βελτιώσεις προσβασιμότητας και άλλα.

Κι αν όλα τα παραπάνω δεν σας έχουν πείσει ακόμα, κρατήσαμε το καλύτερο για το τέλος: Η πρώτη μεγάλη ενημέρωση των Windows 11 για το 2023 φέρνει, επίσης, υποστήριξη καρτελών στο Σημειωματάριο (ναι, tabs στο Notepad εννοούμε). 

Θεωρητικά, η ενημέρωση θα είναι διαθέσιμη από σήμερα εάν κάνετε χειροκίνητο έλεγχο για νέες ενημερώσεις από το Windows Update. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τη Microsoft η κυκλοφορία στο ευρύ κοινό θα γίνει με την έκδοση της μηνιαίας ενημέρωσης ασφαλείας Μαρτίου 2023 στις 14 Μαρτίου.
 

  • Like 8