Ένας υπάλληλος της Microsoft φαίνεται να ανακοίνωσε κατά λάθος ότι η εφαρμογή Notepad των Windows 11 θα αποκτήσει καρτέλες (tabs).

Ο υπάλληλος, senior product manager της Microsoft, δημοσίευσε μια φωτογραφία μιας έκδοσης του Notepad με καρτέλες, ανακοινώνοντας με ενθουσιασμό "Το Notepad στα Windows 11 έχει τώρα καρτέλες!", συνοδευόμενο από ένα emoji.

Το tweet διαγράφηκε λίγα λεπτά αργότερα, αλλά όχι προτού το Windows Central και αρκετοί λογαριασμοί Twitter ενθουσιωδών χρηστών Windows εντοπίσουν το λάθος. Εντύπωση κάνει το γεγονός ότι το screenshot του Notepad περιλαμβάνει μια εσωτερική προειδοποίηση της Microsoft η οποία αναφέρει "Εμπιστευτικό. Μην συζητάτε χαρακτηριστικά της εφαρμογής ή πάρετε screenshots ". Η προειδοποίηση υποδηλώνει ότι η λειτουργία καρτελών βρίσκεται ακόμα σε πρώιμες εσωτερικές δοκιμές στη Microsoft, αλλά και ότι τα tabs του Notepad μπορούν να φτάσουν στους Windows Insiders κάποια στιγμή στις αρχές του 2023.

notepadtabs.webp.fbe7a96bee28985176e73d97bea2e49e.webp

Εάν η Microsoft προχωρήσει στο τελικό λανσάρισμα της λειτουργίας, θα είναι η πρώτη εγγενής εφαρμογή των Windows που θα αποκτήσει περιβάλλον εργασίας με tabs, λίγο διάστημα αφού η εταιρεία πρόσθεσε καρτέλες στον File Explorer. Η Microsoft δοκίμασε αρχικά τις καρτέλες σε όλες τις εφαρμογές των Windows 10 πριν από τέσσερα χρόνια με μια λειτουργία που ονομαζόταν Sets. Τα sets περιλάμβαναν υποστήριξη για καρτέλες μέσα στο Notepad και τον File Explorer, αλλά η Microsoft τελικά ακύρωσε το project και δεν το έκανε διαθέσιμο ποτέ στους χρήστες των Windows 10.

Η προσθήκη καρτελών στο Σημειωματάριο των Windows 11 θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια στροφή προς την υποστήριξη της σχετικής λειτουργίας σε περισσότερες προεγκατεστημένες εφαρμογές των Windows. Μπορεί η Microsoft να ακύρωσε τη λειτουργία Sets για τα Windows 10, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους power users των Windows να χρησιμοποιούν εργαλεία και εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών για να φέρουν τα tabs σε διάφορα μέρη του λειτουργικού συστήματος.

  • Like 1
  • Thanks 1