Η εβδομάδα ξεκίνησε πάρα πολύ καλά για τη Microsoft όπως όλα δείχνουν, με το επερχόμενο καινούριο της λειτουργικό να διαλύει στην κυριολεξία κάθε ρεκόρ προ-πωλήσεων, φτάνοντας σε νούμερα που ίσως και η ίδια η εταιρεία δεν τα περίμενε ούτε στο καλύτερο δυνατό σενάριο. Σύμφωνα με το Amazon.co.uk, τα Windows 7 μετά από μόλις λίγες ώρες αφότου έκαναν την εμφάνισή τους στο site, έφτασαν στην κορυφή των προτιμήσεων, εκτοπίζοντας τα Windows Vista.

 

Ο τρόπος με τον οποίο τα νούμερα μιλάνε είναι πέραν από ξεκάθαρος - μιλάμε για μια απόλυτη κυριαρχία στον υπερθετικό βαθμό: Τα Windows 7 είχαν πουλήσει μέσα σε 8 ώρες όσες κόπιες δεν κατάφεραν να πουλήσουν τα Windows Vista μέσα στις 17 εβδομάδες στις οποίες ήταν διαθέσιμα για προ-παραγγελία!

 

Αντίστοιχο βέβαια είναι το κλίμα και στις Η.Π.Α., με το νέο λειτουργικό να καταφέρνει και εκεί σε λιγες μόλις ώρες να πετύχει την απόλυτη κυριαρχία στην ιστοσελίδα του Amazon. Πολλοί έσπευσαν να αγοράσουν τα Seven εξαιτίας της μεγάλης έκπτωσης που προσφέρει η εταιρεία στην προ-παραγγελία τους και σε συνδυασμό με τα όσα θετικά σχόλια ακούγονται σε όλο το Διαδίκτυο, κατάφεραν να πετύχουν την εντυπωσιακότερη είσοδο ενός νέου λογισμικού εδώ και πάρα πολλά χρόνια στο χώρο του ΙΤ.

 

Η έκπτωση αυτή όπως είπαμε, είναι ιδιαίτερα σημαντική. Ορισμένα καταστήματα στη Βρετανία προσφέρουν τα Windows 7 Home Premium στην τιμή των 49.99 λιρών και τα Windows 7 Professional στις 99.99 λίρες - αυτές οι τιμές θα πάνε στις 149 και 219 λίρες αντίστοιχα όταν το λειτουργικό βγει επίσημα στην αγορά, με τα Ultimate να κοστίζουν τότε 229 λίρες.

 

Source.png Πηγή: hwbox.gr