Η Microsoft έδωσε την υποψήφια προς κυκλοφορία έκδοση (Release Candidate – RC) των Windows 7 στους συνδρομητές του TechNet, ενώ αναμένεται να την δώσει και στο κοινό την επόμενη εβδομάδα. Ενώ τα Windows 7 αναμένεται να κυκλοφορήσουν στο τέλος του χρόνου (το πιθανότερο), δεν πρέπει να περιμένουμε και δραματικές αλλαγές σε σχέση με την RC έκδοση. Οι προδιαγραφές του συστήματος ώστε να μπορεί να “τρέξει” τα Windows 7 είναι:

 

* Επεξεργαστής 1GHz 32-bit ή 64-bit

* 1GB RAM μνήμη

* 16GB χώρο στον σκληρό δίσκο (ή 20GB για χρήστες της έκδοσης για 64-bit)

* Κάρτα γραφικών που υποστηρίζει DirectX 9 με WDDM 1.0 ή ανώτερο

 

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα Windows 7 σε κατάσταση XP (Windows XP Mode), ώστε να μπορείτε να τρέχετε προγράμματα των Windows XP, θα χρειαστείτε τουλάχιστον 2GB μνήμη και 15GB επιπλέον αποθηκευτικό χώρο, ενώ ο επεξεργαστής θα πρέπει να υποστηρίζει hardware virtualization.

Οι απαιτούμενες προδιαγραφές δεν είναι πολύ ανώτερες από αυτές των Vista. Η διαφορά είναι ότι όλες οι εκδόσεις των Windows 7 θα τρέχουν καλά σε υπολογιστές που ικανοποιούν τα παραπάνω χαρακτηριστικά ενώ οι ανώτερες εκδόσεις των Windows Vista τρέχουν καλύτερα σε υπολογιστές με περισσότερη μνήμη και καλύτερες κάρτες γραφικών.

 

Source.png Πηγή: digitalnews.gr