Το σημαντικότερο λόγο να αναβαθμιστούν στα επερχόμενα Windows 7 δίνει η Microsoft στους χρήστες των Windows XP που φοβούνται τυχόν προβλήματα ασυμβατότητας με τις εφαρμογές τους.

 

Στις 5 Μαΐου η Microsoft θα κυκλοφορήσει δημόσια τη δοκιμαστική έκδοση RC1 (build 7100) των Windows 7 στα οποία έχει προστεθεί μια νέα δυνατότητα, το Windows XP Mode. Βασισμένο στο Virtual PC 7, το XP Mode είναι στην ουσία μια πλήρης έκδοση των Windows XP SP3 που θα διατίθεται δωρεάν για κατέβασμα στους χρήστες που θα αγοράσουν τη τελική έκδοση των Windows 7 Professional, Enterprise ή Ultimate Edition.

 

Το XP Mode τρέχει μέσα από τα Windows 7 και δίνει τη δυνατότητα εγκατάστασης εφαρμογών μέσω αυτού και παράλληλα της εκτέλεσης τους μέσα από το περιβάλλον των Windows 7 χωρίς ο χρήστης να χρειαστεί να αλλάξει desktop.Με αυτό το τρόπο η Microsoft μπορεί να εγγυηθεί περίπου πλήρη συμβατότητα με εφαρμογές που τρέχουν στα Windows XP και παρουσίαζαν πρόβλημα στα Windows Vista για παράδειγμα. Οι ανάγκες για αρκετή μνήμη (ram) πρέπει να θεωρούνται δεδομένες.

 

Για εικόνες και περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τους παρακάτω συνδέσμους.

 

Picture.png Εικόνα: XP Mode Screenshots

Link.png Site: winsupersite.com