Στο επίσημο blog των Windows 8 η Microsoft παρουσίασε μέσα από ένα μακροσκελές δημοσίευμα -όπως άλλωστε μας συνηθίζει, τις επιδόσεις της επερχόμενης γενιάς του λειτουργικού της συστήματος όσον αφορά τα γραφικά.

Στόχος της εταιρείας είναι τα Windows 8 να υποστηρίζουν γραφικά στο περιβάλλον Metro με επιτάχυνση υλικού, επέκταση της τεχνολογίας DirectX όσον αφορά τις δυνατότητές της, αλλά και να επιταχυνθεί γενικότερα η διαδικασία του rendering στα γραφικά.

 

Σύμφωνα με τη Microsoft το κείμενο είναι το πιο συνηθισμένο γραφικό στοιχείο στα Windows. Για το λόγο αυτό έχει φροντίσει για την αποτελεσματικότερη απεικόνισή του τόσο στην desktop εκδοχή των Windows 8, όσο και στο Metro UI. Ακόμη έχει γίνει προσπάθεια βελτίωσης της γεωμετρίας στο rendering, μειώνοντας την επεξεργαστική ισχύ για τη διαδικασία του tessellation. Επισημαίνεται ότι το tessellation υποδιαιρεί τα γεωμετρικά σχήματα έτσι ώστε το καθένα από αυτά να απεικονίζεται από περισσότερα κομμάτια, βελτιώνοντας με αυτό τον τρόπο την ποιότητα των γραφικών. Η μείωση της επεξεργαστικής ισχύς επιτεύχθηκε με τη βελτίωση του tessellation στα απλά γεωμετρικά σχήματα και με μια καινούργια δυνατότητα υλικού με όνομα Target Independent Rasterization, ή αλλιώς TIR. Το TIR είναι ουσιαστικά ένα εργαλείο που βοηθά την CPU να σπαταλά λιγότερο χρόνο στη διαδικασία του tessellation, αναθέτοντας ορισμένες διαδικασίες του στην κάρτα γραφικών. Η συγκεκριμένη τεχνολογία θα υποστηρίζεται αποκλειστικά στα Windows 8 και με την έκδοση DirectX 11.1. Παράλληλα με το κείμενο και τη γεωμετρία βελτιώνονται οι διαδικασίες της αποκωδικοποίησης και του rendering στις εικόνες.

 

 

Όλα τα παραπάνω δεν είναι χαρακτηριστικά τα οποία οι χρήστες έχουν άμεση πρόσβαση, τα αποτελέσματά τους βέβαια αφορούν τη βελτίωση της συνολικής τους εμπειρίας στα επερχόμενα Windows, επιτρέποντας τις εφαρμογές να τρέχουν ομαλότερα και με υψηλότερες επιδόσεις. Επίσης σημειώνεται ότι με τους παραπάνω τρόπους διευκολύνονται ακόμη και οι προγραμματιστές τρίτων εφαρμογών, συμβάλλοντας έτσι στην καλύτερη ανάπτυξη του οικοσυστήματος των Windows.

 

 

Link.png Site: thenextweb.com