Μέσα από ανάρτηση στο blog της η Microsoft εξηγεί το σχεδιασμό των Windows 8, έτσι ώστε να συμβαδίζουν με τις υψηλές αναλύσεις οθόνης που θα υποστηρίζονται στις επόμενες συσκευές. Αν και η συζητήσεις των τελευταίων ημερών περιστρέφονται από την Retina ανάλυση του νέου iPad της Apple, η αλήθεια είναι ότι και οι υπόλοιποι κατασκευαστές tablets και φορητών συσκευών ετοιμάζονται να δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην πυκνότητα των pixel, δηλαδή στον αριθμό τους σε μια ίντσα. Πολλές από αυτές τις συσκευές θα υποστηρίζουν την επερχόμενη έκδοση των Windows, και για το λόγο αυτό η Microsoft εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο τροποποιεί το λειτουργικό της σύστημα έτσι ώστε να συμβαδίσει με τα νέα δεδομένα.

 

Η εταιρεία έχει αναλύσει τις εκτιμώμενες αναλύσεις και πυκνότητες pixel των συσκευών που θα κυκλοφορήσουν διαχωρίζοντας τες σε τρεις κατηγορίες: κανονικές αναλύσεις, HD και quad-XGA (2560×1440). Στην τελευταία κατηγορία υπάρχει ειδική μέριμνα έτσι ώστε το κείμενο και τα “κουμπιά” του λειτουργικού συστήματος να μην αλλοιώνονται ή να συρρικνώνονται λόγω της μεγάλης ανάλυσης, αλλά να είναι εύκολα προσπελάσιμα με την αφή.

 

Στην πρώτη κατηγορία τα κουμπιά και άλλα στοιχειά του γραφικού περιβάλλοντος δεν τροποποιούνται, ενώ στη δεύτερη γίνεται κλιμάκωση της τάξεως του 140% επί του κανονικού μεγέθους, ενώ στην τρίτη κατηγορία θα υπάρξει κλιμάκωση 180%. Για παράδειγμα στην τελευταία κατηγορία τα στοιχεία που είναι 100 pixel πλατιά, κλιμακώνονται στα 180 pixel.

 

goldy.png?w=640&h=360

 

O David Washington ο οποίος είναι ο συντάκτης της ανάρτησης αναφέρει ότι οι οθόνες υψηλής πυκνότητας κάνουν ορισμένα γνωστά στοιχεία του γραφικόυ περιβάλλοντος ιδιαίτερα "απεχθή", όπως τα μικρά κουμπάκια κλεισίματος παραθύρων ή τα συρόμενα μενού. Για το λόγο αυτό αναφέρει ως λύσει το γραφικό περιβάλλον Metro, μέσω του οποίου όλα αυτά αντικαθίστανται με χειρονομίες και γραφικά στοιχεία.

 

compare.png?w=640&h=257

 

Επισημαίνεται ακόμη ότι για τους προγραμματιστές τα Windows 8 θα υποστηρίζουν με εγγενή τρόπο τα αρχεία SVG ως γραφικά στοιχεία, με αποτέλεσμα να διευκολύνεται ο τρόπος με τον οποίο θα εμφανίζεται το περιβάλλον των εφαρμογών σε διαφορετικές αναλύσεις.

 

Link.png Site: techcrunch.com