Ο Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (ΟΤΕ), ανακοίνωσε σήμερα την απόφασή του να αποχωρήσει από τη θέση αυτή τον Ιούνιο του 2024, μετά από σχεδόν 14 χρόνια στο τιμόνι της μεγαλύτερης τηλεπικοινωνιακής εταιρείας της χώρας.

Υπό την καθοδήγηση του Μιχάλη Τσαμάζ, ο Όμιλος ΟΤΕ πέτυχε μια σειρά σημαντικών επιτευγμάτων που συνέβαλαν τόσο στην ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό των δικτύων τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα, όσο και στη βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων και της ανταγωνιστικότητας του Ομίλου διεθνώς. 

Συγκεκριμένα, ο ΟΤΕ μετασχηματίστηκε σε μία υγιή, κερδοφόρα και σύγχρονη εταιρεία τεχνολογίας, εστιάζοντας στη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών. Παράλληλα, προχώρησε σε μαζικές επενδύσεις δισεκατομμυρίων ευρώ στην ανάπτυξη δικτύων οπτικών ινών και 5G, καθιστώντας τον ΟΤΕ τον μεγαλύτερο επενδυτή σε υποδομές τηλεπικοινωνιών νέας γενιάς στη χώρα μας.

Με τον Τσαμάζ στο τιμόνι, ο Όμιλος ΟΤΕ διατήρησε την ηγετική του θέση σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησής του, δηλαδή στις σταθερές και κινητές επικοινωνίες, τις υπηρεσίες cloud και τη συνδρομητική τηλεόραση. 

Ο Μιχάλης Τσαμάζ ξεκίνησε την πορεία του στον Όμιλο ΟΤΕ τον Οκτώβριο του 2001, όταν ανέλαβε θέση Εκτελεστικού Αντιπροέδρου στην OTE International. Τρία χρόνια αργότερα, το 2004, ανέλαβε καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου στην OTE Investments, με αποστολή να αναδιοργανώσει και να βελτιώσει τα οικονομικά των θυγατρικών εταιρειών του Oμίλου στο εξωτερικό. Το 2006 ανέλαβε Διευθύνων Σύμβουλος στην OTE Globe, την εταιρεία του Ομίλου για την παροχή διεθνών τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών

Την επόμενη χρονιά, το 2007, ανέλαβε επικεφαλής της Cosmote, καταφέροντας «με στρατηγικές κινήσεις, να διευρύνει ακόμη περισσότερο την απόσταση με τον δεύτερο πάροχο».

Το Νοέμβριο του 2010 έγινε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος όλου του Ομίλου ΟΤΕ. Υπό τη δική του ηγεσία, ο Όμιλος «πέτυχε σημαντική εξυγίανση των οικονομικών του αποτελεσμάτων, δημιούργησε νέες πηγές εσόδων και μετασχηματίστηκε σε μια σύγχρονη εταιρεία τεχνολογίας με επίκεντρο τον πελάτη». Το 2016, έθεσε ένα φιλόδοξο όραμα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Ομίλου ΟΤΕ και της Ελλάδας. Για το σκοπό αυτό, σχεδιάστηκε ένα 360° στρατηγικό πρόγραμμα που εστίαζε στη βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη, των δικτύων και της ίδιας της εταιρείας.

image.jpeg.6d5587dee34f2a18a0f22ad8ed697f3b.jpeg

Μιχάλης Τσαμάζ - Κώστας Νέμπής

Το 2021, έθεσε ένα ακόμη πιο φιλόδοξο όραμα για την επόμενη δεκαετία, ώστε ο ΟΤΕ να γίνει πρωτοπόρος στην παροχή ψηφιακών υπηρεσιών με επίκεντρο τη βιώσιμη ανάπτυξη. Για την επίτευξη αυτού, ξεκίνησε η υλοποίηση ενός μακρόπνοου επενδυτικού πλάνου άνω των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Τέλος, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και τις υποδομές του Ομίλου, λανσάρισε μια σειρά από συμπληρωματικές ψηφιακές υπηρεσίες όπως η ηλεκτρονική παραγγελία φαγητού, η αγορά ασφαλειών και η εφαρμογή ψηφιακών πληρωμών payzy που σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, χρησιμοποιείται από 180.000 πελάτες.

Όσον αφορά στη διαδοχή, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου ΟΤΕ ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση για τον διορισμό του Κώστα Νεμπή ως του νέου Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου. Ο Κώστας Νεμπής έχει μακρά εμπειρία στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών καθώς διετέλεσε στο παρελθόν ανώτατο στέλεχος στον Όμιλο ΟΤΕ. Συγκεκριμένα υπήρξε Chief Commercial Officer Consumer Segment στον Όμιλο ΟΤΕ και Marketing Director στην Cosmote.Τα τελευταία χρόνια κατείχε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στη θυγατρική της Deutsche Telekom στην Κροατία, οδηγώντας την σε σημαντική ανάκαμψη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία του Κώστα Νεμπή στον χώρο των τηλεπικοινωνιών αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στη διατήρηση της ηγετικής θέσης του Ομίλου ΟΤΕ και τη συνέχιση της αναπτυξιακής του πορείας τα επόμενα χρόνια.

  • Like 1