Την επίσημη λειτουργία της εφαρμογής Payzy ανακοίνωσε σήμερα η Cosmote, με την οποία ο Όμιλος ΟΤΕ μπαίνει στην αγορά των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Η εφαρμογή η οποία είναι διαθέσιμη για Android smartphones και iPhone, αποτελεί μια ολιστική λύση για μικροσυναλλαγές, με την όλη εμπειρία να είναι πλήρως ψηφιακή. Ο χρήστης μπορεί να αποκτήσει άμεσα IBAN λογαριασμό μέσω μιας διαδικασίας η οποία διαρκεί ελάχιστα λεπτά ενώ στη συνέχεια μπορεί να εκδώσει χρεωστική κάρτα Visa η οποία περνάει στο Apple Pay ή το Google Wallet για να πραγματοποιεί ανέπαφες πληρωμές με όλα τα συμβατά POS. 

Το Payzy απευθύνεται σε όλους και όχι μόνο σε συνδρομητές Cosmote οι οποίοι αναμενόμενα έχουν κάποια επιπλέον οφέλη όπως μεταξύ άλλων απεριόριστα δεδομένα για 1 μήνα. Το περιβάλλον της εφαρμογής ξεχωρίζει για την απλότητά του, με τον χρήστη να καλείται να φορτώσει την Payzy κάρτα του χρησιμοποιώντας μια κάρτα ελληνικής τράπεζας που έχει στη διάθεσή του, μια διαδικασία η οποία δεν έχει κάποια επιπλέον χρέωση. 

Δίνοντας έμφαση στις μικροσυναλλαγές, ο χρήστης της εφαρμογής μπορεί να πραγματοποιεί πληρωμές λογαριασμών χρησιμοποιώντας τον RF κωδικό αλλά και να στείλει άμεσα χρήματα σε κάποιον φίλο του που χρησιμοποιεί την εφαρμογή, κατά τη διάρκεια ενός chat χωρίς επιπλέον χρέωση και με πολύ εύκολο τρόπο.

image.png.a818a695798ad14bfd1be8e6f3439e55.pngimage.png.d1ce5334d3fe7f207553d6df0e8eb101.png

Με τον τρόπο αυτό, το payzy επιθυμεί να απλοποιήσει την ανταλλαγή χρημάτων σε μια παρέα για την πληρωμή ενός λογαριασμού με τη λειτουργία split it αλλά και την άμεση αποστολή χρημάτων σε κάποια επαφή του χρήστη φτάνει αυτός να είναι ήδη χρήστης της εφαρμογής.  Σημαντικό κομμάτι στην όλη εμπειρία αποτελεί η διαδικασία εγγραφής, η οποία όπως ισχύει και σε fintech τράπεζες, είναι πλήρως ψηφιακή και ολοκληρώνεται σε λίγα λεπτά. 

Κατά τη διάρκεια της εγγραφής, ο χρήστης καλείται να συνδεθεί με το taxis net προκειμένου να αντληθούν από εκεί οι απαιτούμενες πληροφορίες, ενώ στη συνέχεια θα πρέπει να πραγματοποιήσει μια βιντεοκλήση με υπάλληλο της υπηρεσίας. Σε αυτή θα πρέπει να εμφανίσει την ταυτότητά του, μια ενέργεια που μελλοντικά δεν θα απαιτείται. Με την ολοκλήρωση της εγγραφής, ο χρήστης αποκτά τραπεζικό λογαριασμό με ελληνικό IBAN και μπορεί να εκδώσει με 2 απλά βήματα χρεωστική virtual κάρτα για ανέπαφες πληρωμές.

Σε άλλα πλεονεκτήματα του payzy περιλαμβάνεται το πρόγραμμα πιστότητας και ανταπόδοσης με την ονομασία Coins, ανταμείβει με χρήματα τον χρήστη ο οποίος μπορεί να τα χρησιμοποιήσει «όποτε θέλει και όπου θέλει». Συγκεκριμένα για κάθε €1 που ξοδεύει ο χρήστης με την payzy virtual χρεωστική του κάρτα, κερδίζει 1 coin και όταν μαζέψει 100 coins μπορεί να τα εξαργυρώσει σε €1 στο πορτοφόλι του. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όπως ισχύει και σε άλλες ελληνικές κάρτες, οι χρεώσεις που πραγματοποιεί ο χρήστης με την κάρτα της payzy δηλώνονται αυτόματα για το χτίσιμο του αφορολόγητού του.

«Στον Όμιλο ΟΤΕ προσαρμοζόμαστε συνεχώς στα νέα δεδομένα της ψηφιακής εποχής. Σημαντικό κομμάτι της στρατηγικής μας είναι να μπαίνουμε σε νέες αγορές και, με τη δύναμη της τεχνολογίας, να δίνουμε ολοκληρωμένες λύσεις στους πελάτες μας. Όραμά μας είναι να μετατρέψουμε τον Όμιλο ΟΤΕ σε έναν digital services provider που δεν θα παρέχει μόνο τηλεπικοινωνίες και κορυφαία συνδεσιμότητα στον πελάτη, αλλά σύγχρονες λύσεις τεχνολογίας. Σε αυτό πλαίσιο κάνουμε το επόμενο μεγάλο βήμα, και με το payzy by Cosmote μπαίνουμε δυναμικά στην αγορά των ηλεκτρονικών συναλλαγών και στις υπηρεσίες πληρωμών μέσω κινητού», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ.

Στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου, ο κ. Τσαμάζ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το payzy αποτελεί μία από τις σημαντικότερες υπηρεσίες του Ομίλου, για την οποία «φιλοδοξεί να πραγματοποιεί σε μια 10ετία τον ίδιο τζίρο με αυτό των τηλεπικοινωνιών».

  • Like 8
  • Thanks 2