Η Cosmote ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι έτοιμη να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα στον τομέα των ασύρματων επικοινωνιών, καθώς έχει πλέον ολοκληρώσει την αναβάθμιση των υποδομών του δικτύου κινητής τηλεφωνίας 5ης γενιάς σε 5G Stand-Alone.

Οι απαραίτητες τεχνικές δοκιμές για τη λειτουργία του 5G SA έχουν ήδη ολοκληρωθεί με επιτυχία όπως ενημερώνει η Cosmote, ενώ η εμπορική διάθεσή του αναμένεται μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2024.  Αυτό θα επιτρέψει σύμφωνα με την εταιρεία ακόμη υψηλότερες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων, μηδενική καθυστέρηση στην απόκριση του δικτύου, βελτιωμένη κάλυψη σε εσωτερικούς χώρους και μεγαλύτερη αξιοπιστία στις επικοινωνίες. 

Το 5G SA θα προσφέρει ακόμα περισσότερες δυνατότητες, όπως τον «τεμαχισμό» των δικτυακών πόρων της υποδομής 5G για δημιουργία εικονικών δικτύων με εξειδικευμένα χαρακτηριστικά. Κάθε τέτοιο εικονικό δίκτυο θα είναι πλήρως προσαρμοσμένο στις ανάγκες κάθε εφαρμογής, βελτιστοποιώντας την εμπειρία του χρήστη. Αυτή η δυνατότητα είναι ιδιαίτερα σημαντική για κάθετες αγορές, καθώς θα επιτρέπει τη δημιουργία πολλαπλών, προσαρμοσμένων δικτύων πάνω σε κοινή υποδομή.

Σε αντίθεση με τα δίκτυα Non-Standalone (NSA), τα οποία υποστηρίζονται από την υπάρχουσα υποδομή 4G, το 5G SA λειτουργεί ανεξάρτητα, μια ανεξαρτησία που επιφέρει απλοποίηση και βελτιωμένη αποδοτικότητα, η οποία με τη σειρά της μειώνει το κόστος και βελτιώνει τις επιδόσεις.

«Συνεχίζουμε να πρωτοπορούμε, και χάρη στην εντατική δουλειά των ανθρώπων μας, ετοιμάσαμε πρώτοι το δίκτυό μας για να υποδεχτεί το 5G SA. Πρόκειται για το επόμενο στάδιο ανάπτυξης του δικτύου 5G, που θα απελευθερώσει τις απεριόριστες δυνατότητές του και θα φέρει τους καταναλωτές, αλλά και τις επιχειρήσεις, πιο κοντά στην Κοινωνία των Gigabit. Επόμενος στόχος μας, η εμπορική διάθεση του 5G SA μέσα στους πρώτους μήνες του 2024.», δήλωσε σχετικά ο κ. Στέφανος Θεοχαρόπουλος, Chief Officer Τεχνολογίας και Λειτουργιών Ομίλου ΟΤΕ. 

  • Like 10