Σε επί της αρχής συμφωνία για την απορρόφηση των Algonet και Net One από την On Telecoms έχουν καταλήξει, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι μέτοχοι των τριών εταιριών και το deal θα κλείσει εφόσον ολοκληρωθούν οι οικονομικοί έλεγχοι που διενεργούνται και συμφωνηθεί η κεφαλαιακή ενίσχυση της νέας εταιρίας.

 

Η Algonet ελέγχεται από το σαουδαραβικό Olayan Group γνωστό για τις εδώ και χρόνια επενδύσεις του σε σειρά ελληνικές επιχειρήσεις, ενώ η Net One από την εισηγμένη στο Χ.Α. Sciens. Το Olayan Group και η Sciens έχουν δημιουργήσει μια κοινή εταιρία συμμετοχών κάτω από την οποία πέρασαν η Net One και η Algonet διατηρώντας όμως ξεχωριστές εταιρικές οντότητες.

 

Και οι δύο εταιρίες έχουν ανάγκη φρέσκων κεφαλαίων για να χρηματοδοτήσουν επενδύσεις και κεφάλαιο κίνησης. Η επί της αρχής συμφωνία με την On Telecoms προβλέπει ότι αφού ολοκληρωθούν οι οικονομικοί έλεγχοι θα συμφωνηθεί το ύψος της αύξησης κεφαλαίου που θα διενεργηθεί μετά τη συγχώνευση των τριών επιχειρήσεων (με απορροφώσα εταιρία την On Telecoms).

 

Προαπαιτούμενα για να προχωρήσει η συμφωνία είναι επίσης η συμφωνία μετά την ολοκλήρωση των οικονομικών ελέγχων της αναλογίας συμμετοχής στην αύξηση των μετόχων των τριών εταιριών καθώς και ότι θα εξασφαλιστούν νέα δανειακά κεφάλαια.

 

Source.png Πηγή: euro2day.gr