Εννέα εκατομμύρια ευρώ καλείται να καταβάλει συνολικά ο ΟΤΕ για παράβαση της νομοθεσίας περί ηλεκτρονικών επικοινωνιών, καθώς και της νομοθεσίας περί προστασίας του ανταγωνισμού, σε υπόθεση που αφορά την υπηρεσία double play της Tellas.

 

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), που επέβαλε τα συγκεκριμένα πρόστιμα στον ΟΤΕ, κατηγορεί τον οργανισμό για μονοπωλιακή συμπεριφορά, επισημαίνοντας στην ανακοίνωσή της, ότι ο ΟΤΕ «παρενέβαλε ανυπέρβλητα προσκόμματα στο πρώτο εγχείρημα εμπορικής προώθησης στην ελληνική αγορά από την εταιρεία Tellas της υπηρεσίας double play (συνδυασμός σταθερής τηλεφωνίας με γρήγορο Ίντερνετ)».

 

Ο ΟΤΕ, αποκλειστικός πάροχος του βασικού δικτύου πρόσβασης, παραβίασε διατάξεις της κοινοτικής νομοθεσίας περί παροχής «ανοικτού δικτύου». Επίσης, καταχράστηκε τη δεσπόζουσα θέση του στην τηλεπικοινωνιακή αγορά, καθόσον δεν παρείχε ως όφειλε στην Tellas πρόσβαση στο δίκτυο μέσω συνεγκατάστασης και συναφών ευκολιών, με αποτέλεσμα η Tellas να αναστείλει την εμπορική προώθηση της υπηρεσίας double play και να υποστεί οικονομική ζημία, αλλά και δυσφήμιση.

 

Source.png Πηγή: lawnet.gr