Σε ειδική εκδήλωση, η Wind έδωσε νέα στοιχεία για την πορεία της τηλεοπτικής της πλατφόρμας Wind Vision που παρέχει αποκλειστικά σε πελάτες της, ανακοινώνοντας παράλληλα νέα χαρακτηριστικά στην υπηρεσία και μια πιο στενή σχέση με το Netflix.

Σε ότι αφορά το λανσάρισμα της υπηρεσίας, από τον Απρίλιο έως τα τέλη Ιουνίου, η Wind Vision διέθετε 10.000 συνδρομητές, με τα στελέχη της εταιρείας να δηλώνουν την πλήρη ικανοποίησή τους για το δυναμικό ξεκίνημα της πλατφόρμας αν και σε όχι και τόσο θερμή τηλεοπτική περίοδο. Εντυπωσιακή κρίνεται η χρήση 10.000 Mobile συσκευών iOS και Android για τη θέαση του τηλεοπτικού προγράμματος, ενώ και η λειτουργία Catch Up που επιτρέπει την αναπαραγωγή on-demand προγράμματος μέχρι και 7 μέρες πίσω στο χρόνο, σημειώνει μεγάλη επιτυχία με ρεκόρ 40.000 αιτημάτων σε μία εβδομάδα. 

Παράλληλα η Wind ανακοίνωσε την επέκταση της στρατηγικής συνεργασίας της με το Netflix, δίνοντας τη δυνατότητα πληρωμής της συνδρομής στη δημοφιλή υπηρεσία μέσα από το λογαριασμό τηλεφωνίας της Wind, χωρίς τη χρήση πιστωτικής κάρτας. Για περιορισμένο χρονικό διάστημα τρέχει προσφορά 12μηνης συνδρομής στο Netflix για νέους πελάτες σταθερής και Internet Wind Fiber με ταχύτητες 50, 100 και 200 Mbps. 

windvision_september2018Image00004.jpg.8593a8fdcf39288c697eab0aebbef750.jpg

Τα στοιχεία προέρχονται από Google Trends

Εκμεταλλευόμενη τα πλεονεκτήματα της πλατφόρμας Android TV όπου και στηρίζεται το Wind Vision, το επόμενο διάστημα θα πρέπει να περιμένουμε και σημαντικές αλλαγές στο περιβάλλον του αποκωδικοποιητή, αρχής γενομένης από την εμφάνιση προγραμμάτων στην κεντρική οθόνη από όλες τις διαθέσιμες θεματικές κατηγορίες. Ο χρήστης θα μπορεί να έχει πρόσβαση στα τελευταία προγράμματα με κάθετη πλοήγηση ενώ ίσως πιο σημαντική είναι η δυνατότητα πρόσβασης σε αγαπημένες εγκατεστημένες εφαρμογές όπως αυτή του Spotify, YouTube, TuneIn και Netflix, με πλοήγηση προς τα δεξιά και χωρίς ο χρήστης να χρειάζεται να βγει εκτός του περιβάλλοντος της Wind Vision όπως μέχρι πρότινος.

Ακόμα προστίθεται η δυνατότητα παγώματος ζωντανού προγράμματος αλλά και η αυτόματη προσαρμογή των Ελληνικών ελευθέρων καναλιών στην καλύτερη ποιότητα (HD / SD) ανάλογα με την διαθεσιμότητα τους ανά γεωγραφική περιοχή. Τα novasports κανάλια θα είναι διαθέσιμα σύντομα και στις Mobile εφαρμογές, με τη Wind να διπλασιάζει τις φορητές συσκευές μέσω των οποίων είναι δυνατή η αναπαραγωγή του προγράμματος της, από δύο σε τέσσερις. Μόνη εξαίρεση αποτελούν οι αθλητικές μεταδόσεις των Novasports καναλιών, τα οποία θα μπορούν να αναπαραχθούν σε ένα smartphone ή tablet ανά συνδρομή.

windvision_september2018Image00003.jpg.52f4ea0521fa3c4e4bcce96460e0da2d.jpg

Κατά τη διάρκεια των ερωταπαντήσεων, η Wind έκανε σαφές ότι δεν έχει στα σχέδιά της οποιαδήποτε αλλαγή στην πολιτική παροχής της τηλεοπτικής της πλατφόρμας σε καταναλωτές άλλων δικτύων, με μόνη εξαίρεση, την αναπαραγωγή του προγράμματος της μέσω των mobile εφαρμογών, από οποιοδήποτε ασύρματο δίκτυο.

  • Like 1