Μία από τις σημαντικότερες ανακοινώσεις της Adobe στο ετήσιο συνέδριο Max αφορούσε το iPad και πιο συγκεκριμένα την παρουσίαση μιας νέας έκδοσης του Photoshop για το iPad.

Αν και η εταιρεία είχε κυκλοφορήσει κατά το παρελθόν μια «απλή» έκδοση του γνωστού προγράμματος στο tablet της Apple, αυτή δεν είχε σε καμία περίπτωση την πληρότητα δυνατοτήτων που διαθέτει η έκδοση για υπολογιστές. Αυτό θέλει να διορθώσει η εταιρεία με το Photoshop CC για το iPad το οποίο θα κυκλοφορήσει μέσα στην επόμενη χρονιά, και αναμένεται να αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για γραφίστες και όχι μόνο.

Υποστηρίζεται η επεξεργασία αρχείων PSD αλλά και των layer που αυτά διαθέτουν, καθώς και ο συγχρονισμός μέσω cloud των αρχείων που έχει επεξεργαστεί ο χρήστης στον υπολογιστή του. Φυσικά το όλο περιβάλλον της εφαρμογής είναι βελτιστοποιημένο για χρήση όχι μόνο μέσω της οθόνης αφής αλλά κυρίως με το Apple Pencil, κάτι που κάνει το iPad Pro ιδανικότερο μοντέλο για το Photoshop CC. 

space-dream-ipad.thumb.jpg.59d4988a586bad4925100cec47999439.jpg

Η Adobe έχει υποσχεθεί τη δημοσιοποίηση περισσότερων χαρακτηριστικών γύρω από την εφαρμογή, όσο πλησιάζουμε προς την επίσημη κυκλοφορία της.

VentureBeat