Πρόσφατα, ο Asa Dotzler, που κατέχει την θέση του «director of community development» στη Mozilla, προχώρησε σε δηλώσεις στις οποίες παροτρύνει τους χρήστες να αντικαταστήσουν την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης της Google με αυτήν του Bing.

 

Οι δηλώσεις του CEO της Google Eric Schmidt, ότι «μόνο όσοι έχουν κάτι να κρύψουν θα πρέπει να ανησυχούν για την ιδιωτικότητά τους στο Internet» στάθηκαν αφορμή για την προαναφερθεισα δήλωση του Dotzler, με τον ίδιο να αιτιολογεί την κίνηση αυτή στο γεγονός ότι το Bing έχει καλύτερη πολιτική για το προσωπικό απόρρητο από την Google. Ο ίδιος επίσης δηλώνει ότι «Είναι πολύ τρομακτικό μια εταιρεία σαν την Google να κατέχει τόσα πολλά στοιχεία για τους χρήστες στους servers της και να διευθύνεται από έναν άνθρωπο που αγνοεί την ιδιωτικότητα τους». Ακόμα, στο blog του, δημοσιεύει ένα link όπου κάποιος έχει τη δυνατότητα να κάνει την αλλαγή της προεπιλεγμένης μηχανής αναζήτησης του Firefox με αυτή του Bing.

 

Τέλος, να σημειωθεί ότι η Google έχει καθιερωθεί ως προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης για τον Firefox εδώ και αρκετά χρόνια, στηρίζοντας το ίδρυμα Mozilla με διόλου ευκαταφρόνητα χρηματικά ποσά.

 

Link.png Site: techradar.com

Link.png Site: mashable.com