Στην αντεπίθεση περνά η Kaspersky Lab, δημιουργός του ομώνυμου προγράμματος προστασίας από ιούς, καταθέτοντας προσφυγή ενάντια στο Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των Η.Π.Α.

Ο λόγος είναι το νομοσχέδιο που τέθηκε σε ισχύ την περασμένη εβδομάδα και το οποίο απαγορεύει τη χρήση λογισμικού της ρωσικής εταιρείας από ομοσπονδιακές υπηρεσίες, εξαιτίας πιθανόν σχέσων της Kaspersky με το Κρεμλίνο. Σύμφωνα με την Kaspersky, «η απόφαση του Υπουργείου είναι αντισυνταγματική και βασίστηκε σε υποκειμενικές, μη τεχνικές δημόσιες πηγές, όπως αναφορές ανεπιβεβαίωτων και συχνά ανώνυμων πηγών, σχετικές αξιώσεις και φήμες».

 

Ακόμα η Kaspersky προσθέτει ότι το Υπουργείο παρέλειψε να της παράσχει την κατάλληλη διαδικασία για να αντικρούσει τους αβάσιμους ισχυρισμούς στους οποίους βασίζεται η Οδηγία και δεν παρείχε κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει τα «σφάλματα» της εταιρείας. Αποτέλεσμα των παραπάνω κινήσεων είναι η ζημιά που έχει προκληθεί «τόσο στη φήμη της εταιρείας στον κλάδο της ασφάλειας του τομέα της Πληροφορικής, όσο και στις πωλήσεις της στις ΗΠΑ αφού το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας αδικαιολόγητα αμφισβήτησε τις βασικές αρχές της Kaspersky Lab για την προστασία των πελατών της και την καταπολέμηση των ψηφιακών απειλών, ανεξάρτητα από την προέλευση ή τον σκοπό τους. Κατά την κατάθεση αυτής της προσφυγής, η Kaspersky Lab ελπίζει να προστατεύσει τα δικαιώματά της σύμφωνα με το Σύνταγμα των ΗΠΑ και τον ομοσπονδιακό νόμο και να αποκαταστήσει τη ζημιά που έχει προκληθεί στις εμπορικές της δραστηριότητες, και στους συνεργάτες της με έδρα τις ΗΠΑ».

 

Link.png Site: Kaspersky