Η γνωστή εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού ασφαλείας Avast εξαγόρασε την ανταγωνίστρια AVG Technologies, καταβάλλοντας $25 ανά μετοχή (σε μετρητά) και αποκτώντας το πλειοψηφικό πακέτο των υφισταμένων μετοχών της, έναντι 1.3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

H AVG, γνωστή για το λογισμικό AVG AntiVirus το οποίο διατίθεται και σε freemium έκδοση, δημιουργήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 στην Τσεχοσλοβακία (αρχικά με το εμπορικό όνομα Grisoft) και σταδιακά εξελίχθηκε σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου - προσφέροντας λύσεις για desktop και mobile πλατφόρμες.

 

Η Avast δημιουργήθηκε στην Πράγα το 1988 και έκτοτε διέγραψε μία λαμπρή πορεία, φτάνοντας να ελέγχει το 1/5 της παγκόσμιας αγοράς λογισμικού ασφαλείας. Και ενώ ως εταιρεία είναι περισσότερο γνωστή για το λογισμικό της, η Avast έχει αρχίσει να δραστηριοποιείται και σε άλλους τομείς - όπως για παράδειγμα, με την πρωτοβουλία που ανέλαβε στις αρχές του έτους, εκτιμώντας την απόδοση χιλιάδων Wi-Fi hotspots με τη χρήση crowdsourced δεδομένων.

 

Η Avast ανέφερε ότι η εξαγορά της AVG θα την βοηθήσει να αυξήσει το μέγεθος της, να ενισχύσει τις τεχνολογικές της δεξιότητες καθώς και τη γεωγραφική της οντότητα, προκειμένου να επωφεληθεί από τις αναδυόμενες ευκαιρίες ανάπτυξης στον τομέα της ασφάλειας του Διαδικτύου.

 

Η εταιρεία που θα προκύψει θα αποκτήσει πρόσβαση σε 400 εκατομμύρια τελικά σημεία (endpoints) - τα οποία μεταφράζονται σε συσκευές οι οποίες έχουν εγκατεστημένη κάποια μορφή λογισμικού της Avast ή της AVG, με τις μισές από αυτές να κατηγοριοποιούνται ως έξυπνες φορητές συσκευές (smartphones/tablets), οι οποίες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο σε έναν κόσμο ο οποίος απομακρύνεται συνεχώς από τα σταθερά υπολογιστικά μοντέλα.

 

Η πρόσβαση σε περισσότερες συσκευές θα βοηθήσει τη νέα εταιρεία να εκμεταλλευτεί μία μεγαλύτερη βάση δεδομένων, η οποία με την σειρά της θα προσφέρει περισσότερα στοιχεία για τη συμπεριφορά και εξάπλωση των κακόβουλων λογισμικών, αναπτύσσοντας πιο αποτελεσματικά εργαλεία αντιμετώπισης τους.

 

Αν και η εξαγορά έχει λάβει το πράσινο φως από τα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιρειών, ως εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εταιρεία, οι μέτοχοι της AVG θα πρέπει επίσης να εγκρίνουν τη συμφωνία - με την Avast να δηλώνει ότι η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί μέσα στο ερχόμενο Φθινόπωρο.

 

Link.png Site: VentureBeat