Με τελεσίδικη απόφαση η οποία πάρθηκε μόλις χθες, το Υπουργείο Μεταφορών των Ηνωμένων Πολιτειών κάνει απαραίτητη την παρουσία κάμερας οπισθοπορείας σε κάθε αυτοκίνητο με βάρος έως 4.5 τόνων.

Ο νόμος αυτός θα ισχύσει από το Μάιο του 2018 και σκοπός του είναι να ελαχιστοποιήσει τα ατυχήματα αλλά τις ζημιές που προκαλούνται στο συγκεκριμένο μέρος ενός αυτοκινήτου. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο πέρασε αρκετές δυσκολίες μέχρι να γίνει πραγματικότητα αφού ήδη από το 2008, ο Πρόεδρος George W. Bush το είχε υπογράψει με σκοπό τη λειτουργία του το τέλος του 2011. Στη συνέχεια νέες καθυστερήσεις μετέφεραν αυτή την ημερομηνία στο Φεβρουάριο του 2012 και μετέπειτα στο τέλος του 2012.

 

Δραστική αναμένεται να είναι και η μείωση ατυχημάτων τα ποσοστά των οποίων είναι αρκετά υψηλά αφού η ορατότητα του οδηγού είναι περιορισμένη. Όπως αναφέρει το ABC, ατυχήματα στα οποία εμπλέκονται μικρά παιδιά και τα οποία συμβαίνουν σε χώρους parking είναι δυστυχώς αρκετά συχνά φτάνοντας ακόμα και τα 50 περιστατικά κάθε εβδομάδα.

 

Link.png Site: http://arstechnica.com/gadgets/2014/03/rearview-cameras-will-be-required-in-vehicles-in-2018/[/url]']Ars Technica