Τα αυτό-οδηγούμενα οχήματα στην Γερμανία ενδεχομένως να καταλήξουν να διαθέτουν “μαύρα κουτιά (περίπου παρόμοιας λογικής με αυτά που διαθέτουν τα αεροπλάνα) ώστε να καταγράφονται λεπτομέρειες, που θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμες σε περιπτώσεις ατυχημάτων.

Σύμφωνα με πηγές του Reuters, η συγκεκριμένη πρόταση του Γερμανού Υπουργού Μεταφορών, Alexander Dobrindt, θα απαιτεί επίσης από τους οδηγούς να κάθονται πίσω από το τιμόνι, αν και δεν είναι απαραίτητο να έχουν την προσοχή τους στραμμένη στην κίνηση των οχημάτων ή να οδηγούν οι ίδιοι. Όπως πιθανότατα θα μαντέψατε, η συγκεκριμένη νομοθετική πρόταση έρχεται μετά το πρόσφατο θανατηφόρο ατύχημα που σχετίζεται με το σύστημα AutoPilot της Tesla. Τώρα, τόσο οι ρυθμιστικές αρχές όσο και η εταιρείες αυτοκινήτων θα πρέπει να εργαστούν ακόμα σκληρότερα για να αποδείξουν την ασφάλεια των αυτό-οδηγούμενων οχημάτων τους.

 

Πιο συγκεκριμένα, στην πρόταση γίνεται αναφορά στην ύπαρξη “μαύρων κουτιών”, που θα καταγράφουν δεδομένα όταν είναι ενεργοποιημένες λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης ή αυτόματου πιλότου. Τα μαύρα κουτιά, θα καταγράφουν πότε ο οδηγός ενεργοποίησε το σύστημα αυτό-οδήγησης, και πότε ανέλαβε τον έλεγχο ο ίδιος κατά την διάρκεια μίας διαδρομής, ώστε να είναι εύκολος ο προσδιορισμός της υπαιτιότητας κατά την διάρκεια ενός ατυχήματος.

 

Αν και για την ώρα, η πρόταση βρίσκεται στα αρχικά στάδια, αναμένεται να βρεθεί στην διάθεση του Γερμανικού νομοθετικού σώματος το καλοκαίρι για έγκριση.

 

Link.png Site: Engadget