Το Λονδίνο ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους νέους συρμούς του μετρό των επόμενων 40 χρόνων. Τη προηγούμενη εβδομάδα, το Λονδίνο αποκάλυψε τα νέα οχήματα στο κοινό για πρώτη φορά, τα οποία μόλις "πατήσουν πάνω στις ράγες τους" στα μέσα της δεκαετίας του 2020, θα φέρουν πολλές βελτιώσεις και ανέσεις στους επιβάτες τους.

Με το νέο σχεδιασμό, οι επιβάτες θα μπορούν να περπατήσουν κατά μήκος ολόκληρου του τρένου, κάτι που θα ελευθερώσει σημαντικό χώρο. Οι είσοδοι επίσης έχουν κατανεμηθεί ισοροπημένα και διαθέτουν διπλές πόρτες, που σημαίνει ότι οι επιβάτες θα μπορούν να επιβιβάζονται και να αποβιβάζονται ταχύτερα. Επίσης, δεν θα χρειάζεται να "προσέχουν το κενό" πια, αφού τα οχήματα είναι κοντύτερα, χαρακτηριστικό που καθιστά τους συρμούς περισσότερο ευέλικτους και ικανούς να πλησιάσουν πολύ κοντύτερα στην άκρη της πλατφόρμας.

 

Υπάρχουν και άλλες βελτιώσεις, όπως σιρίτια από LED φωτισμό στις πόρτες, που γίνεται κόκκινος για να προειδοποιούνται οι επιβάτες ότι είναι έτοιμες να κλείσουν.

 

Επιπλέον, όλες οι διαφημίσεις και σημάνσεις θα προβάλονται σε ψηφιακές οθόνες αντί σε πινακίδες και δεν θα υπάρχουν υποδοχές για χάρτινες υλοποιήσεις. Σε ορισμένες γραμμές επίσης θα προσφέρεται κλιματισμός ενώ η διάθεση WiFi σε όλες τις γραμμές μπορεί να θεωρείται δεδομένη. Ένα επίσης σημαντικό, future-proof χαρακτηριστικό, είναι ότι για να λειτουργήσουν, δεν απαιτούν την ύπαρξη μηχανοδηγών (θα έχουν παρόλα αυτά προσωπικό, τουλάχιστον στην αρχή της λειτουργίας τους). Αρχικά, οι νέοι συρμοί θα λειτουργήσουν στη γραμμή Piccadilly και αργότερα στις Bakerloo, Central, Waterloo κ.ά.

 

 

Link.png Site: The Verge