Από ότι φαίνεται, η Tesla θα πρέπει άμεσα να ανεβάσει τον ρυθμό στα σχέδια παραγωγής του Model 3 –το capacity των εργοστασίων της μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει τα 500 χιλιάδες οχήματα ετησίως πάντως- αφού η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι προ-παραγγελίες για το νέο της Model 3 ξεπέρασαν τις 325.000.

Το νέο, και πιο οικονομικό, μοντέλο της Tesla δεν αναμένεται να ξεκινήσει να παραδίδεται σε ιδιοκτήτες πριν τα τέλη του 2017, ωστόσο αυτό δεν σταμάτησε χιλιάδες από το να μπουν στην λίστα αναμονής. Μάλιστα, περισσότεροι από 100 χιλιάδες κατέθεσαν τα $1000 της προκαταβολής πριν καν δουν το αυτοκίνητο.

 

Σύμφωνα με τον Elon Musk και την Tesla, οι 325 χιλιάδες κρατήσεις ισοδυναμούν με περίπου $14 δισεκατομμύρια σε μελλοντικές πωλήσεις. Οι καταθέσεις μπορούν βεβαίως να επιστραφούν, αν κάποιοι από τους αγοραστές αλλάξουν γνώμη ή αποφασίσουν ότι δεν μπορούν να πληρώσουν ολόκληρο το ποσό για την αγορά του αυτοκινήτου. Παρόλα αυτά, ακόμα και αν πολλοί από αυτούς αλλάξουν γνώμη, η εταιρεία θα συνεχίσει να απολαμβάνει ένα από τα μεγαλύτερα launches στην ιστορία του αυτοκινήτου, ενώ οι δρόμοι αναμένεται να γεμίσουν με πολλά περισσότερα αυτοκίνητα Tesla σε σχέση με το παρελθόν.


Ο Elon Musk πρόσφατα και μέσω του λογαριασμού του στο Twitter έκανε γνωστό ότι από όσους κατέθεσαν τα $1000 για να ενεργοποιήσουν την κράτηση τους, μόνο το 5% έκανε κράτηση για δύο αυτοκίνητα (τον μέγιστο αριθμό αυτοκινήτων που επιτρέπεται να κρατηθεί ανά άτομο), κάτι που σημαίνει ότι ορισμένοι ενδεχομένως να είδαν μία ευκαιρία για να πουλήσουν το ένα από τα δύο, αν διαπιστωθεί ότι η διαθεσιμότητα είναι περιορισμένη και η ζήτηση μεγάλη.

 

Link.png Site: SlashGear

 

http://o.aolcdn.com/hss/storage/midas/410197591cfead8cf7d011da746db3b6/203632021/tesla-model-3.jpg