Μπορεί η Tesla να έχει το προβάδισμα στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων, όμως οι περισσότερες μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες φαίνεται πως δεν είναι διατεθειμένες να την αφήσουν για πολύ καιρό ακόμη μόνη της.

Έτσι, κάποιες εταιρείες ανακοίνωσαν ότι πρόκειται σταδιακά να κυκλοφορήσουν ηλεκτρικές εκδόσεις των μοντέλων παραγωγής που σήμερα βασίζονται σε βενζινοκινητήρες ή πετρελαιοκινητήρες (π.χ Volkswagen). Μάλιστα, είσοδο στην αγορά αναμένεται να κάνουν και ορισμένοι παραδοσιακοί κατασκευαστές εξωτικών και ελίτ αυτοκινήτων όπως είναι οι Porsche και Ferrari.

Η δεύτερη μέσω του CEO της Sergio Marchionne, έκανε γνωστό από το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ ότι πρόκειται να κατασκευάσει το δικό της ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο. Πρόκειται για μία δήλωση που έρχεται επτά χρόνια μετά την προηγούμενη δήλωση της, μέσω του προηγούμενου υπεύθυνου της εταιρείας, Luca di Montezemelo ότι η κατασκευή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου δεν βρίσκεται στα μελλοντικά σχέδια της Ιταλικής φίρμας.

"Εάν υπάρχει κάποια εταιρεία που μπορεί να κατασκευάσει ένα ηλεκτρικό supercar, τότε αυτή δεν είναι άλλη από τη Ferrari" δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της θρυλικής Ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Sergio Marchionne, σύμφωνα με το Bloomberg. "Οι άνθρωποι έμειναν έκπληκτοι από αυτό που κατάφερε η Tesla με ένα supercar, δεν προσπαθώ να μειώσω αυτό που κατάφερε ο Elon, αλλά νομίζω ότι είναι εφικτό από όλους μας".

Παρά την φιλοδοξία του Sergio Marchionne να είναι η Ferrari πρώτη, οι εταιρείες Aston Martin και Volkswagen ισχυρίστηκαν το 2017 ότι ήδη βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης των δικών της ηλεκτρικών υπεραυτοκινήτων. Η Ferrari δεν ανακοίνωσε λεπτομέρειες σχετικά με το μελλοντικό της ηλεκτρικό όχημα, αλλά είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα ανταγωνιστεί την Tesla και τα higher-end μοντέλα της.

Ενδεχομένως να πρόκειται για σημείο των καιρών - και της νέας θητείας του Sergio Marchionne - ότι η εταιρεία θα επενδύσει στα ηλεκτρικά οχήματα (EVs) αφού θυμόμαστε ότι ο πρώην πρόεδρος της εταιρείας από το Maranello,  Luca di Montezemelo είχε αρνηθεί κατηγορηματικά τον Αύγουστο του 2011 ότι η Ferrari θα έκανε ποτέ αυτό το βήμα: "Δεν θα δείτε ποτέ μια ηλεκτρική Ferrari επειδή δεν πιστεύω στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, και επειδή δεν νομίζω ότι αποτελούν βήμα προς τα εμπρός αναφορικά με τη ρύπανση ή το CO2 ή το περιβάλλον. Από την άλλη εργαζόμαστε εντατικά πάνω στην υβριδική Ferrari. Αυτό είναι το μέλλον και ευελπιστώ σε μία διετία περίπου να τη δείτε” (αναφερόταν στη LaFerrari λογικά).

Να αναφέρουμε πως η Ferrari λανσάρισε το περιορισμένης έκδοσης υβριδικό όχημα το 2014, με τον Sergio Marchionne να υπόσχεται ότι πρόκειται να κάνει όλα τα μοντέλα της υβριδικά με κάποιο τρόπο μέχρι το 2019. 

Engadget