Κατά την διάρκεια μίας συνάντησης με μετόχους, ο CEO της BMW, Harald Krueger ανακοίνωσε ότι η εταιρεία βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης ενός νέου αυτόνομου αυτοκινήτου, που βασίζεται στο φουτουριστικό πρωτότυπο i8.

Το νέο ηλεκτρικό όχημα της BMW που έχει την ονομασία i Next θα κυκλοφορήσει το 2021, με την ημερομηνία να έρχεται σε συνάρτηση με προβλέψεις, ότι δεν πρόκειται να δούμε τα οφέλη των αυτόνομων οχημάτων στους δρόμους, πριν μπούμε για τα καλά στην επόμενη δεκαετία.

 

“Το 2018 θα κυκλοφορήσουμε το BMW i8 Roadster, και θα ακολουθήσει το 2021 το BMW i Next, το νέο όχημα που θα οδηγήσει την καινοτομία της εταιρείας, και θα διαθέτει αυτόνομη οδήγηση, ψηφιακή συνδεσιμότητα, ευφυές ελαφρύ σχεδιασμό, εντελώς νέο εσωτερικό και θα φέρει την επόμενης γενιάς τεχνολογία ηλεκτροκίνησης στον δρόμο” είπε ο Krueger.

 

Η BMW εδώ και λίγο καιρό χρησιμοποιεί την ονομασία “Next” στα φουτουριστικά πρωτότυπα της. Το πρωτότυπο Vision Next 100, που βλέπετε στην φωτογραφία, διαθέτει αρκετά από τα χαρακτηριστικά που θα διαθέτει το i Next.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=x5UD8dnP_HQ

 

Link.png Site: Engadget