Στα 11 δισ. δολ. αναμένεται η Ford να εκτοξεύσει το ύψος της επένδυσής της στα ηλεκτροκίνητα οχήματα την επόμενη πενταετία, υπερδιπλασιάζοντας τις σχετικές προβλέψεις.

Ο πρόεδρος της εταιρείας Bill Ford δήλωσε ότι η εταιρεία θα προωθήσει 40 υβριδικά ή πλήρως ηλεκτροκίνητα μοντέλα έως το 2020.

Οι General Motors, Toyota και Volkswagen έχουν ήδη ανακοινώσει φιλόδοξα σχέδια προκειμένου να προσφέρουν περισσότερα ηλεκτροκίνητα μοντέλα. Ο Bill Ford, εκτελεστικός πρόεδρος, δήλωσε πρόσφατα ότι θα κατασκευαστούν 16 πλήρως ηλεκτροκίνητα και 25 υβριδικά μοντέλα νέου σχεδιασμού.

Η Stephanie Brinley, αναλύτρια της αγοράς στο IHS Markit, δήλωσε: «μέρος της τάσης στην αυτοκινητοβιομηχανία είναι η προσδοκία για αλλαγή των σχετικών κανονισμών και η εκτίμηση ότι τα οχήματα αυτού του τύπου θα υποστηρίζουν την αυτόνομη οδήγηση. Το ερώτημα είναι πόσο γρήγορα οι καταναλωτές θα προσαρμοσθούν, καθώς μέχρι σήμερα η ηλεκτροκίνηση εκπροσωπεί το 1% της αγοράς».

Η GM δήλωσε ότι θα παραγάγει 20 νέα μοντέλα ηλεκτροκίνητα και κυψέλες καυσίμου έως το 2023.

Η Volkswagen ανακοίνωσε το Νοέμβριο επένδυση 40 δισ. δολ. στην αυτόνομη οδήγηση και σε συναφείς υπηρεσίες ως το 2022 διπλασιάζοντας τη σχετική πρόβλεψη.

BBC

  • Like 1
  • Sad 1