Τον περασμένο Απρίλιο, ο επικεφαλής της Ford παραδέχτηκε ότι στην εταιρεία του «υπερεκτίμησαν την άφιξη των αυτοοδηγούμενων οχημάτων» στην αγορά.  

Στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι παρόλο που η Ford δεν έχει αναθεωρήσει το χρονοδιάγραμμα της για το λανσάρισμα του αυτό-οδηγούμενου στόλου της το 2021 «οι εφαρμογές του θα είναι περιορισμένες, αυτό που εμείς ονομάζουμε γεωγραφικά, επειδή το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο». Πρόσφατα, η γνωστή κατασκευάστρια αυτοκινήτων ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε την Quantum Signal, μία εταιρεία ρομποτικής με έδρα στο Michigan, στις ΗΠΑ, για να τη βοηθήσει να αντιμετωπίσει τα όποια προβλήματα έχει συναντήσει και να επιταχύνει τα σχέδια της που αφορούν στο λανσάρισμα του στόλου αυτοοδηγούμενων οχημάτων της.

Η Quantum Signal δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή, ωστόσο έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην δημιουργία του λογισμικού του στρατού των ΗΠΑ με το οποίο ελέγχει τα ρομποτικά του οχήματα από απόσταση πολλών χιλιάδων χιλιομέτρων. Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα ρομποτικής του στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών, χρησιμοποίησε το λογισμικό προσομοίωσης ρομποτικού οχήματος της εταιρείας με την ονομασία ANVEL, για να διερευνήσει την απόδοση των μη επανδρωμένων συστημάτων του ενώ επιπλέον η Quantum Signal ανέπτυξε αλγόριθμους που καθοδηγούσαν τα στρατιωτικά αυτόνομα οχήματα του.

1862633195_quantumsignal.thumb.jpg.5119998b71500824258cccd104e4d727.jpg

Στην ανακοίνωση της Ford, ο Chief Technical Officer της Ford, Randy Visintainer, δήλωσε ότι η εξειδίκευση της εταιρείας θα παρέχει στην αυτοκινητοβιομηχανία ένα τρόπο για να δημιουργήσει ολοκληρωμένα περιβάλλοντα προσομοίωσης που θα χρησιμεύσουν για να προχωρήσει σε δοκιμές των αυτόνομων οχημάτων της. Η εμπειρογνωμοσύνη της Quantum Signal στα συστήματα ανίχνευσης και αντίληψης θα αξιοποιηθεί επίσης. «Όλες οι εργασίες (της εταιρείας) μπορούν να αναπροσαρμοστούν για να υποστηρίξουν τα αυτοοδηγούμενα οχήματα της Ford βελτιώνοντας την ικανότητα τους να αναλύουν το περιβάλλον γύρω τους» δήλωσε ο Randy Visintainer. Με άλλα λόγια, η Quantum Signal πρόκειται να βοηθήσει την Ford τόσο με την ανάπτυξη του λογισμικού όσο και με την κατασκευή πρωτότυπων, προκειμένου η αυτοκινητοβιομηχανία να καταφέρει να έχει στην ώρα του τον νέο της στόλο αυτοοδηγούμενων οχημάτων.

Engadget