Λίγες μόλις εβδομάδες μετά το λανσάρισμά του, η General Motors αποφάσισε τη διακοπή πωλήσεων του Chevy Blazer EV.

Η απόφαση αυτή έρχεται στον απόηχο των αναφορών για δυσλειτουργίες στο λογισμικό που κατέστησαν το όχημα μη λειτουργικό. Το Edmunds, μια γνωστή ιστοσελίδα αυτοκινήτων, επιβεβαίωσε το βράδυ της Παρασκευής ότι η εταιρεία αποφάσισε να σταματήσει τις παραδόσεις. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών του SUV, κατέγραψαν 23 προβλήματα, μεταξύ των οποίων συχνές καταρρεύσεις του συστήματος infotainment και πληθώρα μηνυμάτων σφάλματος που εμφανίζονταν. Ο Κέβιν Γουίλιαμς, συγγραφέας του Inside EVs, δοκίμασε επίσης το Blazer EV και αντιμετώπισε παρόμοια προβλήματα στην οθόνη. Επιπλέον, δεν είχε καμία επιλογή όταν το αυτοκίνητο χάλασε κατά τη διάρκεια της φόρτισης.

Η Chevrolet αναγνώρισε σε δήλωσή της στο Edmunds ότι ένας μικρός αριθμός ιδιοκτητών του Blazer EV αντιμετώπισε προβλήματα με την ποιότητα του λογισμικού. Προκειμένου να διασφαλιστεί η ικανοποίηση των πελατών από τα οχήματά τους, η Chevrolet αποφάσισε να αναστείλει προσωρινά τις πωλήσεις των Blazer EV. Ο Scott Bell, αντιπρόεδρος της εταιρείας, επιβεβαίωσε ότι όλες οι νέες παραδόσεις έχουν τεθεί σε αναστολή.

Το Chevy Blazer EV είναι εξοπλισμένο με το σύστημα μπαταριών Ultium της GM, το οποίο χρησιμοποιείται και σε μια σειρά άλλων οχημάτων, όπως το GMC Hummer EV και το Cadillac Lyriq. Τα οχήματα αυτά έχουν επίσης αποτελέσει αντικείμενο πολυάριθμων καταγγελιών, όπως αναφέρει το Inside EVs. Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος της GM διαβεβαίωσε το TechCrunch ότι τα προβλήματα με το Blazer δεν σχετίζονται με την ασφάλεια ούτε με το σύστημα μπαταρίας Ultium ή το Google Built-In.