Η συνεργασία μεταξύ της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla και της ιαπωνικής Panasonic καλά κρατεί, με την δεύτερη να επιταχύνει τη ροή κεφαλαίων για την κατασκευή του Gigafactory, στο Ρίνο της Νεβάδα.

H ιαπωνική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρονικών και προμηθευτής μπαταριών της Tesla, είχε συμφώνησε πριν από μερικούς μήνες να συμβάλλει στη χρηματοδότηση του έργου αλλά και να βοηθήσει στο στήσιμο του με την τεχνογνωσία της - διαδικασία που πρέπει μάλλον να επιταχυνθεί, προκειμένου να καλυφθεί η τεράστια ζήτηση του νέου Tesla Model 3.

 

Η Panasonic, στην οποία μάλιστα ανήκει και ένα μικρό μέρος του μετοχικού κεφαλαίου της Tesla, ανακοίνωσε ότι επισπεύδει την εκταμίευση του ποσού των 1.6 δις δολαρίων, προκειμένου να επιταχυνθεί ο ρυθμός εργασιών και να επιτευχθεί η κατασκευή 500.000 οχημάτων ανά έτος - μέχρι το 2018.

 

Η εμπλοκή στην κατασκευή και λειτουργία του εργοστασίου της Tesla είναι μέρος ενός ευρύτερου επενδυτικού σχεδίου, καθώς η ιαπωνική φίρμα σκοπεύει να μειώσει - ή ακόμα και να τερματίσει - την παραγωγή καταναλωτικών ηλεκτρονικών αγαθών και να εμπλακεί περαιτέρω σε πιο κερδοφόρους τομείς όπως πχ. η αυτοκινητοβιομηχανία, στην οποία μάλιστα οφείλεται και μεγάλο ποσοστό του συνολικού της τζίρου.

 

Η επένδυση στο νέο «Γίγα-εργοστάσιο» είναι ένα αρκετά μεγάλο επενδυτικό ρίσκο, με τους ειδικούς να διχάζονται, όσον αφορά τους στόχους της αμερικανικής κατασκευάστριας και την επιτυχία αυτής της τεράστιας παραγωγικής μονάδας, η οποία ή θα καταποντίσει τα όνειρα του Elon Musk ή θα τα απογειώσει.

 

Link.png Site: Engadget