Η Volkswagen θέλει να εξασφαλίσει ότι το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο θα διαθέτει επαρκώς φορτισμένες μπαταρίες για να φτάσετε μέχρι το σπίτι σας, μετά από κάποια εκδήλωση, όπως μία συναυλία ή κάποιο ποδοσφαιρικό παιχνίδι.

Η Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία παρουσίασε πρόσφατα τα σχέδια της για έναν κινητό/ φορητό σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων με ιδιαίτερα ευέλικτη εγκατάσταση, με μπαταρία χωρητικότητας 360kWh και με υποστήριξη γρήγορης φόρτισης με συνεχές ρεύμα έως και 100kW που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες έως και δεκαπέντε ηλεκτρικών οχημάτων με μέσο χρόνο φόρτισης τα 17 περίπου λεπτά ανά όχημα. Ο σταθμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί ταυτόχρονα από έως και τέσσερα οχήματα (σε χαμηλότερη ισχύ) δύο που χρησιμοποιούν εναλλασσόμενο και δύο που χρησιμοποιούν συνεχές ρεύμα.

Οι σταθμοί θα μπορούσαν να βρίσκονται σε πάρκινγκ, στον χώρο μίας συναυλίας, ενός συνεδριακού κέντρου ή σε χώρους γύρω από ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, ενώ θα μπορούσαν να τοποθετηθούν και σε σπίτια, αφού μπορούν να λειτουργήσουν και ως μόνιμοι σταθμοί όταν είναι συνδεδεμένοι σε παροχές έως και 30kW. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το σύστημα μπορεί να είναι εντελώς «πράσινο» και να επαναφορτίζεται μέσω ηλιακής ή αιολικής ενέργειας. Θα μπορούσε επίσης να αναλάβει την τροφοδοσία του σπιτιού με ρεύμα, απαλλάσσοντας το τοπικό ηλεκτρικό δίκτυο από αυτό το έργο σε ώρες αιχμής.

873044412_vw33(1).jpg.67833bbd782f5f302f6b67be7d5f57b3.jpg

Οι πρώτες μονάδες του είδους θα τοποθετηθούν στην πόλη Wolfsburg της VW μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019, στο πλαίσιο ενός πιλοτικού σχεδίου, ενώ μέσα στο 2020 ενδέχεται να δούμε τέτοιους σταθμούς φόρτισης και σε "άλλες πόλεις και κοινότητες" το 2020.  

Engadget

  • Like 1