To 2019, η Mercedes-Benz ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με την Κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία Geely (στην οποία ανήκει η Volvo) για να μεταμορφώσουν την Smart σε μία μάρκα με στόλο που αποτελείται από αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Με το Concept #1 της Smart που παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου IAA Mobility 2021 στο Μόναχο, στη Γερμανία, βλέπουμε τους πρώτους καρπούς αυτής της συνεργασίας.

Σχεδιασμένο από την Mercedes-Benz αλλά κατασκευασμένο από την Geely, το τετραθέσιο πρωτότυπο έχει παρόμοιες διαστάσεις και αισθητική -αν και με έντονο το φουτουριστικό στοιχείο- με το γνωστό Countryman της Smart και διαθέτει μοντέρνο διάκοσμο και σαλόνι με πολλά ψηφιακά στοιχεία αλλά και πανοραμική γυάλινη οροφή.

Οι πόρτες όπως μπορείτε να δείτε και στην εικόνα που ακολουθεί ανοίγουν αντίθετα επιτρέποντας την άνετη και ανεμπόδιστη πρόσβαση ωστόσο το πιθανότερο είναι να μην τις δούμε στο μοντέλο παραγωγής. Στο εσωτερικό και στην κεντρική κονσόλα διαθέτει μία μεγάλη οθόνη 12,8 ιντσών που παρέχει κάθε είδους πληροφόρηση για την κατάσταση του οχήματος ή του περιβάλλοντος.

dims2.jpg

Το Concept #1 βασίζεται στην πλατφόρμα Sustainable Experience Architecture της Geely, η οποία χρησιμοποιείται και από τις εννέα μάρκες της εταιρείας συμπεριλαμβανομένων και των Volvo, Polestar, Smart και Lotus και υποστηρίζει ενημερώσεις over-the-air καθώς και τεχνολογία ταχείας φόρτισης.

Η Smart όσο και οι μητρικές εταιρείες Daimler και Geely σκοπεύουν να φέρουν το Concept #1 στη παραγωγή αν και με αλλαγές. Ο στόχος είναι να κατασκευάσουν διάφορες εκδόσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός μοντέλου μεγάλης εμβέλειας, που έχουν στόχο να προσφέρουν «ανώτερο επίπεδο δυναμικού χειρισμού» για ενθουσιώδεις οδηγούς. Το όχημα θα κατασκευαστεί στην Κίνα όπου και θα κυκλοφορήσει σε πρώτη φάση. Σε δεύτερη φάση θα κυκλοφορήσει και στην Ευρωπαϊκή αγορά.

dims.jpg

  • Like 1