H νέα ενημέρωση από την Tesla καθιστά ακόμη ευκολότερο να ξεκλειδώσετε το αυτοκίνητό σας χωρίς να βγάλετε έξω το iPhone σας.

H εφαρμογή της Tesla υποστηρίζει πλέον ultra wideband (UWB) στην έκδοση 2024.2.3 για συσκευές iPhone. Η εξέλιξη αυτή, υπόσχεται ακόμη πιο αξιόπιστη και ασφαλή χρήση των κινητών τηλεφώνων σε ρόλο ψηφιακών κλειδιών από ό,τι το Bluetooth, καθώς ο εντοπισμός ακριβείας που παρέχει το UWB επιτρέπει στο αυτοκίνητο να αντιλαμβάνεται πού ακριβώς βρίσκεται το κλειδί, πράγμα που βοηθά παράλληλα στην προστασία απέναντι σε επιθέσεις που πραγματοποιούνται μέσω της υποκλοπής και αναπαραγωγής των συχνοτήτων που εκπέμπει το όποιο κλειδί προς το όχημα.

Μάλιστα, φαίνεται πως η ενημέρωση αυτή επιτρέπει στο αυτοκίνητο να γνωρίζει ποιος χρήστης κάθεται στη θέση του οδηγού, στην περίπτωση που δύο άτομα, τα οποία έχουν ψηφιακά κλειδιά στα κινητά τους για το αυτοκίνητο επιβιβάζονται σε αυτό. Είναι η ίδια μορφή εντοπισμού ακριβείας που επιτρέπει στους χρήστες να ξέρουν πού ακριβώς βρίσκονται τα AirTags της Apple ακόμη κι όταν το αντικείμενο με το οποίο είναι συνδεδεμένα χάνεται κάπου ανάμεσα στα μαξιλάρια του καναπέ.

Η αλλαγή αυτή δεν είναι ακόμη διαθέσιμη για συσκευές Android, όμως τα πρόσφατα κινητά των σειρών Pixel και Galaxy υποστηρίζουν την τεχνολογία UWB, επομένως είναι πιθανό να προσφερθεί η νέα αυτή δυνατότητα μέσω των συγκεκριμένων συσκευών, κάποια στιγμή στο προσεχές μέλλον.

Μετά την ενημέρωση της εφαρμογής, οι χρήστες λαμβάνουν την ειδοποίηση αναβάθμισης του ψηφιακού κλειδιού, και ακολούθως εμφανίζεται το αίτημα να παραχωρήσουν στην εφαρμογή πρόσβαση στη λειτουργία Nearby Interactions, μια ρύθμιση του iOS που επιτρέπει στην εφαρμογή την πρόσβαση στο chip U1 του iPhone. H επιλογή αυτή βρίσκεται στα Settings > Privacy & Security > Nearby Interactions.

Σύμφωνα με το Not a Tesla App, μόνο το καινούργιο Model 3 και το Model X του 2023 υποστηρίζουν τη λειτουργία αυτή, ενώ τα καινούργια Model X και S, καθώς και το Cybertruck, λογικά θα αποκτήσουν αυτή τη δυνατότητα στην πορεία. Όλα τα κινητά iPhone από τη σειρά 11 και μετά διαθέτουν UWB, με εξαίρεση τα μοντέλα SE.

  • Like 2