Χωρίς αναρτήσεις και χωρίς δυνατότητα επιλογής ταχυτήτων θα κυκλοφορήσει το νέο ηλεκτρικό mountain bike της Harley-Davidson. Χάρη στον απλοποιημένο σχεδιασμό, το Bash/Mtn, όπως είναι η ονομασία του, απαιτεί ελάχιστη συντήρηση.

Το mountain e-bike της Harley-Davidson διαθέτει σκελετό και πιρούνι από κράμα αλουμινίου και υδραυλικά δισκόφρενα TRP εμπρός και πίσω ωστόσο όπως αναφέραμε δεν διαθέτει εμπρός ή πίσω ανάρτηση και οι οποιεσδήποτε ανωμαλίες στο έδαφος ή κραδασμοί απορροφώνται από τη βάση της σέλας SR Suntour NCX με διαδρομή έως 50 χιλ.

Η Harley-Davidson ισχυρίζεται ότι τα χαρακτηριστικά που απουσιάζουν είναι στην πραγματικότητα και ο λόγος για να αγοράσει κάποιος το Bash/Mtn. «Χωρίς “φασαριόζικη” ανάρτηση για να ρυθμίσετε, χωρίς περίπλοκο σύστημα μετάδοσης κίνησης για να προσαρμόσετε - μόνο δύο τροχοί, μία ταχύτητα και ένας σκοπός, να παράσχει τον πλέον άμεσο σύνδεση ανάμεσα σε εσάς και στη διαδρομή» υποστηρίζει η εταιρεία.

Το Bash/Mtn διαθέτει αφαιρούμενη μπαταρία 529 Wh που σύμφωνα με την εταιρεία παρέχει εμβέλεια μεταξύ 48 και 152 χλμ., ανάλογα με το έδαφος και τη λειτουργία οδήγησης που έχετε επιλέξει. Χρειάζονται λιγότερο από πέντε ώρες για να φορτιστεί πλήρως η μπαταρία ενώ απαιτούνται περίπου δυόμιση ώρες για να φορτιστεί στο 75%. Ως ένα ηλεκτρικό ποδήλατο Class 1, το Bash / Mtn θα σταματήσει την υποβοήθηση μόλις φτάσει σε ταχύτητα 30 χλμ./ώρα. Το πακέτο ολοκληρώνεται με υδραυλικά δισκόφρενα TRP και «tubeless» ελαστικά 27,5 ιντσών της Michelin.

Μέσω της εφαρμογής της Serial 1, ο αναβάτης μπορεί να έχει πρόσβαση σε πολλά δεδομένα -αξιοποιώντας το Google Cloud- που αφορούν τη διαδρομή και σχετίζονται με την ασφάλεια κ.ά.

Το κόστος του Bash/Mtn είναι $3.999. Η Harley-Davidson σχεδιάζει να παράγει μόνο 1.050 μονάδες, από τις οποίες οι 525 μονάδες προορίζονται για πώληση στις ΗΠΑ. 

  • Like 1