Η Uber Elevate θα είναι πλέον ιδιοκτησία της Joby Aviation, εταιρία στην Καλιφόρνια.

Όπως αρκετοί είχαν υποψιαστεί, και έπειτα από μία παρόμοια συμφωνία όπου η εταιρία Aurora εξαγόρασε τη μονάδα αυτόνομης οδήγησης της Uber, η δεύτερη ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες πως πούλησε την υπηρεσία ταξί Uber Elevate στην Joby Aviation με έδρα στην Καλιφόρνια.

Η Joby Aviation κατασκευάζει ήδη ηλεκτρικά αεροσκάφη τύπου VTOL τα οποία απογειώνονται, αιωρούνται και προσγειώνονται κατακόρυφα. Η εξαγορά της Uber Elevate θα επιτρέψει στην εταιρία να έχει πρόσβαση στις υποδομές της Uber αλλά και το αντίστροφο, προσαρμόζοντας τα αεροσκάφη της αντίστοιχα, όταν αυτά πάρουν την κατάλληλη πιστοποίηση από την FAA. Λέγεται πως η πιστοποίηση αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως και το 2023.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Joby Aviation, JoeBen Bevirt δήλωσε:

Είμαστε περήφανοι που συνεργαστήκαμε με την Uber Elevate πέρυσι και είμαστε ακόμη πιο περήφανοι που τους καλωσορίζουμε στην ομάδα της Joby.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Uber, Dara Khosrowshahi είπε:

Αυτή η συμφωνία μας επιτρέπει να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας με τη Joby, τον ξεκάθαρο ηγέτη σε αυτόν τον τομέα, για να επιταχύνουμε το δρόμο για την αγορά αυτών των τεχνολογιών. Είμαστε ενθουσιασμένοι και θέλουμε να γίνει αυτός ο τρόπος μεταφοράς διαθέσιμος σε εκατομμύρια πελάτες μας που βασίζονται στην πλατφόρμα μας.

Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν δημοσιοποιήθηκαν αν και η Joby ανακοίνωσε ότι η Uber σκοπεύει να επενδύσει επιπλέον $75 εκατομμύρια ως μέρος μιας ευρύτερης συναλλαγής και μιας διευρυμένης συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιριών. Η Uber είχε ήδη επενδύσει $50 εκατομμύρια στην Joby τον προηγούμενο Ιανουάριο.

  • Like 1