Μπορεί τα Goggles να είχαν ανακοινωθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο παράλληλα με την παρουσίαση του Mavic Pro, όμως μόλις τώρα η DJI είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει στην αγορά το νέο της FPV σύστημα για συγκεκριμένα drone που κατασκευάζει.

H εκπομπή Try Me του Κωτσόβολου μπόρεσε να δοκιμάσει ένα από τα πρώτα Goggles που κυκλοφορούν επί ελληνικού εδάφους, με την ευρύτερη κυκλοφορία να υπολογίζεται μέσα στο μήνα. Αρχικά να επισημάνουμε ότι τα Goggles είναι συμβατά με συγκεκριμένα drones της DJI όπως το Mavic Pro, τις σειρές Phantom 4 και Inspire αλλά και το ολοκαίνουριο Spark, το πιο μικρό drone που έχει κυκλοφορήσει ποτέ η κινεζική εταιρεία. Μάλιστα στα πλαίσια της γρήγορης δοκιμής με τη συσκευή, μάθαμε ότι το Spark βρίσκεται ήδη στην κυκλοφορία.

 

Επιστρέφοντας στα Goggles, αυτά δε διαφέρουν εμφανισιακά από ένα κλασσικό κράνος εικονικής πραγματικότητας, που στόχο έχει όμως να κάνει πολύ πιο διαδραστική την εμπειρία πτήσης ενός drone, με τον χρήστη να μπορεί να το χειρίζεται κουνώντας ακόμα και το κεφάλι του. Το ίδιο ισχύει και για το χειρισμό της κάμερας που και πάλι μπορούμε να επιλέξουμε οποιαδήποτε από τις τρεις κατευθύνσεις υποστηρίζει κάνοντας την αντίστοιχη κίνηση με το κεφάλι μας όπως μπορείτε να δείτε και στη βιντεοπαρουσίαση του Try Me. Αν και βαρύ, κάθεται αρκετά καλά στο κεφάλι ενώ στη δεξιά πλευρά διαθέτει trackpad για εύκολο χειρισμό των μενού.

 

 

Ενσωματώνει ακόμα ηχεία αλλά και hdmi θύρα για σύνδεση με άλλες συσκευές. Οι δύο Full HD οθόνες των Goggles επιτρέπουν να βλέπουμε ότι ακριβώς βλέπει και η κάμερα του drone, σε συνδυασμό όμως με τα εργαλεία ελέγχου και μετρήσεων που εμφανίζει η εφαρμογή DJI Go app όταν κάνουμε χρήση του smartphone μας για μια πτήση.

 

Όπως διαπιστώσαμε, η ποιότητα της εικόνας είναι πεντακάθαρη ενώ το βίντεο που καταγράφει το drone φτάνει σε Full HD ανάλυση και στα 30fps όταν τα Goggles βρίσκονται κοντά με το drone ενώ πέφτει στα 720p και στα 60 καρέ το δευτερόλεπτο όταν το drone έχει απομακρυνθεί αρκετά. Κάτι που μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις είναι η απόκριση των κινήσεων που κάνουμε με το κράνος, με το drone -στην προκειμένη περίπτωση το Mavic Pro- να ανταποκρίνεται άμεσα. Στην ουσία το περιεχόμενο που μπορούμε να δούμε στα Goggles αντιστοιχεί σαν να καθόμαστε σε μια τηλεόραση 216 ιντσών από απόσταση 3 μέτρων. Μόλις μάλιστα συνδέσουμε τα Goggles με κάποια άλλη hdmi συσκευή όπως παιχνιδοκονσόλα ή media player, αμέσως μετατρέπονται σε μια τεράστια οθόνη, κάτι που τους δίνει μια επιπλέον χρήση.

 

DJI%20Goggles.jpg



DJI Goggles

DJI Goggles

DJI Goggles

 

Στην οθόνη των Goggles μπορούμε να δούμε τις ίδιες ενδείξεις και τα εργαλεία ελέγχου που εμφανίζονται στο smartphone μας όταν το έχουμε συνδέσει με το χειριστήριο του drone. Με διαφορά η καλύτερη στιγμή κατά τον χειρισμό των Goggles είναι όταν επιλέξουμε την πλήρη οθόνη και όλες οι ενδείξεις εξαφανιστούν, με την εικόνα που μεταδίδει το drone να είναι το μόνο που βλέπουμε, δίνοντας την αίσθηση ότι «πετάμε». Όπου και αν στρέψουμε το βλέμμα μας, η κάμερα του Mavic αντιδρά άμεσα, κάνοντας πιο εύκολη τη λήψη φωτογραφιών και βίντεο. Να σημειώσουμε ότι με μια απλή κίνηση, είναι εύκολο να ανυψώσουμε το εμπρόσθιο μέρος των Goggles έτσι ώστε να δούμε που βρίσκεται ακριβώς το drone μας, με τη DJI μάλιστα να προτείνει την παρουσία και ενός ακόμα ατόμου όταν τα φοράμε.

 

Με βάση την πρώτη επαφή, τα DJI Goggles απευθύνονται φυσικά σε επαγγελματίες αλλά και σε όσους θέλουν να αναβαθμίσουν σημαντικά την εμπειρία πτήσης του DJI drone τους.