Λίγες ημέρες μετά την επίσημη ανακοίνωση της ευρωπαϊκής τους κυκλοφορίας, οι φετινές εκδόσεις των Samsung Galaxy J5 και Samsung Galaxy J7 κυκλοφορούν και στην Ελλάδα, αποτελώντας μέλη της οικονομικότερης σειράς smartphone της Samsung.

Οι συσκευές που παρουσιάζονται από την εκπομπή Try Me των καταστημάτων Κωτσόβολος, έρχονται με σημαντικές αλλαγές σε σχέση με τις περσινές και προπέρσινες εκδόσεις τους, οι οποίες αφορούν όχι μόνο τα τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά και την ποιότητα κατασκευής η οποία είναι πλέον μεταλλική. Στην όμορφη εμφάνιση συμβάλλει και ο διαφορετικός σχεδιασμός στο πίσω μέρος, ενώ το εμπρόσθιο θυμίζει κλασσική Galaxy συσκευή. Για πρώτη φορά τα νέα μοντέλα J υποστηρίζουν το πρότυπο αδιαβροχοποίησης IP54 προκειμένου να αντέχουν στη σκόνη αλλά και σε μικρές πτώσεις νερού στην επιφάνειά τους.

 

 

Οι διαστάσεις της οθόνης είναι ένας τομέας που βλέπουμε την πρώτη διαφορά, με το Galaxy J5 να έρχεται με οθόνη 5,2 ιντσών και ανάλυση HD, ενώ το μεγαλύτερο μοντέλο διαθέτει μεγαλύτερη οθόνη 5,5 ιντσών με Full HD ανάλυση. Πάντως τα χρώματα και στις δύο περιπτώσεις είναι πολύ καλά αφού η Samsung στηρίζεται και για τα δύο μοντέλα στην τεχνολογία Super AMOLED που χαρίζει ζωντανά χρώματα και βαθύ μαύρο.

 

Κατά τα άλλα, τα Galaxy J5 και Galaxy J7 έρχονται με αρκετά κοινά χαρακτηριστικά, αρχής γενομένης από το Exynos 7870 chipset που κατασκευάζει η ίδια η Samsung και το οποίο διαθέτει οκταπύρηνο επεξεργαστή, χρονισμένο στα 1.6GHz αλλά και 16GB αποθηκευτικού χώρου που μπορεί να επεκταθεί με επιπλέον 256GB. Μία σημαντική διαφορά υπάρχει στην ποσότητα της μνήμης, με το Galaxy J5 να διαθέτει τα τυπκά 2GB και το Galaxy J7 να ανεβαίνει στα 3GB. Φυσικά δε λείπει η δυνατότητα σύνδεσης με δίκτυα 4ης γενιάς, ο αναγνώστης δακτυλικού αποτυπώματος, αλλά και ο ραδιοφωνικός δέκτης. Η μπαταρία στο Galaxy J5 φτάνει τα 3.000mAh ενώ σημαντικά μεγαλύτερη είναι αυτή στο Galaxy J5 με 3600mAh.

galaxyj7.jpg

 

Samsung Galaxy J7 (2017)

Samsung Galaxy J5 (2017)

 

Αν και τα δύο μοντέλα ανήκουν στην οικονομική σειρά της εταιρείας, η Samsung τα εξοπλίζει με δύο κάμερες 13MegaPixel, με χαρακτηριστική παρουσία LED flash όχι μόνο στο πίσω μέρος αλλά και στο εμπρόσθιο για καλύτερες selfies σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Το ίδιο ισχύει και για λήψεις που πραγματοποιούνται με την κύρια κάμερα εξαιτίας του διαφράγματος f/1.7.

galaxyj7camera.jpg


Samsung Galaxy J7 Camera Photo

 

Σε ότι αφορά το λογισμικό, τα νέα Galaxy J στηρίζονται στην έκδοση 7.1.1 Nougat του Android, στην επιφάνεια του οποίου υπάρχει το γραφικό περιβάλλον της Samsung, το Touchwiz, για πρόσθετες λειτουργίες ειδικά σε ότι αφορά την κάμερα.