Παρουσιάζοντας διαρκώς νέες συσκευές και με έμφαση στους millennials όπως συχνά αναφέρει, το Honor (sub-brand της Huawei) κυκλοφόρησε πρόσφατα το Honor 9 που αποτελεί τη νέα της ναυαρχίδα.

Η κορωνίδα των συσκευών του Honor ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά αφού περιβάλλεται από κυρτό, τρισδιάστατο γυαλί που σε συνδυασμό με τις νανοϋφές που έχουν χαραχθεί με χρήση τεχνολογίας φωτοεκχάραξης, δημιουργούν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα τόσο στην όψη, όσο και στην αφή. Αναγνωρίζοντας μάλιστα τη σημασία του design, το Honor λανσάρει τη συσκευή και σε ένα νέο, συλλεκτικό χρώμα, το κρυστάλλινο Robin Egg Blue.

 

Η εξωτερική εμφάνιση δεν θα είχε καμία σημασία αν η συσκευή δεν ήταν σε θέση να υποστηρίξει το lifestyle των νέων σε ηλικία ανθρώπων και να ανταποκριθεί στους ταχύτατους ρυθμούς της ζωής τους. Κρύβοντας μέσα του έναν οκταπύρηνο Kirin 960, το ίδιο chipset που διαθέτει και το Mate 9, αλλά και 4 GB RAM, το Honor 9 προσφέρει μία ομαλή εμπειρία χρήσης, έχοντας πολύ καλή συμπεριφορά στο multitasking.

 

Ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος εντοπίζεται στα 64 GB ενώ το περιβάλλον χρήστη EMUI 5.1 διαθέτει τα χαρακτηριστικά που έχουμε γνωρίσει και στη μοντέλα της Huawei με έμφαση στη λειτουργικότητα και τη χρηστικότητα της συσκευής. Προσφέρει εύκολη πρόσβαση σε μια σειρά λειτουργιών και προσαρμόζει την κατανάλωση πόρων του Honor 9 στις συνήθειες του χρήστη, αυξάνοντας την αυτονομία της μπαταρίας και βελτιστοποιώντας την απόκριση της συσκευής και την απόδοση εφαρμογών και παιχνιδιών.

 


honor2.jpg


Εκεί βέβαια που το Honor 9 ξεχωρίζει, είναι στον τομέα της φωτογραφίας και “υπεύθυνη” γι’ αυτό είναι η ανανεωμένη κάμερά του με σύστημα διπλών φακών –ένας μονόχρωμος 20 MP και ένας RGB στα 12 MP. Έτσι η συσκευή προσφέρει υβριδική εστίαση δίχως να επηρεάζεται η ποιότητα της λήψης (όπως συμβαίνει με την ψηφιακή εστίαση) ενώ έχει τη δυνατότητα να χαρίσει πορτρέτα με φυσικό bokeh (εκείνο το εφέ που θολώνει το παρασκήνιο, φέρνοντας το θέμα μίας φωτογραφίας σε πρώτο πλάνο) που θα τα κάνει να φαίνονται ζωντανά, εκφραστικά και άκρως επαγγελματικά.

 

Η κάμερα του Honor 9 έχει επιπλέον πολύ καλή απόδοση, συγκριτικά με αυτές άλλων smartphones τουλάχιστον, ακόμα κι όταν ο φωτισμός δεν είναι επαρκής –σε εσωτερικούς χώρους ή μετά τη δύση του ηλίου. Κι όταν η φωτογραφία δεν είναι αρκετή, υπάρχει και το βίντεο και μάλιστα σε 4K ανάλυση: κάνοντας χρήση του προτύπου Η.265 μάλιστα, το Honor 9 καταφέρνει να χρειάζεται έως και τον μισό χώρο για τα βίντεό του σε σχέση με τα τυπικά Η.264 κλιπ. Όσο για τη μπροστινή κάμερα των 8 MP, κάνει το καθήκον της στη λήψη selfies με πολύ καλή ποιότητα φωτογραφιών και δυνατότητα ευρυγώνιων λήψεων.

 

 

 

honor3.jpg


Η αυτονομία προσμετρείται στα δυνατά σημεία της συσκευής αφού αυτή συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες της καθ’ ολη τη διάρκεια της ημέρας. Η τεχνολογία Smart Power 5.0 επιτρέπει στο Honor 9 να αναπαράγει 78 ώρες offline αναπαραγωγής μουσικής με τον αριθμό αυτό να μειώνεται όσο περισσότερες είναι οι ενεργές λειτουργίες και υπηρεσίες. Συνδυαστικά με την τεχνολογία ταχείας φόρτισης που φτάνει τη μπαταρία από το 0 στο 40% σε μισή ώρα, το Honor 9 είναι κομμένο και ραμμένο στις ανάγκες του χρήστη που περνά μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς του στον δρόμο αφού διαχειρίζεται εξαιρετικά τον μεγαλύτερο ίσως “πονοκέφαλό” του.

 

Το νέο Honor 9 κυκλοφορεί από τις 11 Οκτωβρίου στην ελληνική αγορά, με την τιμή του να έχει οριστεί στα 399€. Εν αντιθέσει με το trend που θέλει τις high end συσκευές να στοιχίζουν πολύ, η ναυαρχίδα του Honor είναι μία ιδιαίτερα προσιτή πρόταση, κάτι απόλυτα λογικό αν αναλογιστούμε και το κοινό στο οποίο απευθύνεται. Με μία από τις καλύτερες σχέσεις value/money της αγοράς ωστόσο, αποτελεί συσκευή που θα πρέπει να εξετάσει σοβαρά οποιοσδήποτε σκέφτεται την αγορά νέας συσκευής.