Τα γενέθλια της έχει σήμερα η Microsoft, η οποία γιορτάζει αισίως τα 40 χρόνια λειτουργίας, με το συνιδρυτή της, Bill Gates, να προχωράει σε σχετική ανακοίνωση προς τους εργαζομένους της εταιρείας, με αφορμή το γεγονός.

Ήταν 4 Απριλίου του 1975 όταν ο Bill Gates (ετών 19) και ο Paul Allen (ετών 22), ίδρυσαν την εταιρεία Microsoft με στόχο να φέρουν τους υπολογιστές σε κάθε σπίτι. Στο διάστημα που μεσολάβησε, ο Bill Gates έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου και τα τελευταία χρόνια ένας από τους μεγαλύτερους φιλάνθρωπους με έντονη δραστηριότητα σε πολλαπλούς τομείς μέσα από το ίδρυμα Bill & Melinda.

 

Με την ανακοίνωση ανάληψη καθηκόντων διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας από το Satya Nadella το Φεβρουάριο του 2014, ο Gates δραστηριοποιήθηκε και πάλι στη Microsoft μετά το 2008 όταν και παραιτήθηκε, σκοπεύοντας να αφιερώσει το 1/3 του χρόνου του.

 

Με την αφορμή της επετείου, ο Gates έστειλε μια επιστολή προς όλους τους εργαζομένους της εταιρείας, αναφέροντας ότι ο αρχικός στόχος της εταιρείας για την παρουσία ενός υπολογιστή σε κάθε σπίτι και γραφείο, αν και θεωρήθηκε από πολλούς ως κάτι το αδύνατο, εντούτοις έγινε πραγματικότητα, με τη Microsoft να παίζει μεγάλο ρόλο στην επανάσταση αυτή.

 

CBtDgrFXIAEmF4N.jpg

Οι πρώτοι υπάλληλοι της Microsoft

 

Συνεχίζοντας, ο συνιδρυτής της Microsoft αναφέρει ότι «σήμερα σκέφτομαι περισσότερο το μέλλον της εταιρείας μιας και πιστεύω ότι το computing θα αναπτυχθεί πολύ πιο γρήγορα τα επόμενα 10 χρόνια απ' ότι στο παρελθόν. Είμαστε κοντά στο σημείο όπου υπολογιστές και ρομπότ θα είναι σε θέση να δουν, να κινηθούν και να αλληλεπιδράσουν με φυσικό τρόπο, αποκαλύπτοντας πολλές νέες εφαρμογές και ενδυναμώνοντας περαιτέρω τους ανθρώπους. Κάτω από την ηγεσία του Satya, η Microsoft είναι σε θέση να χαράξει σημαντική πορεία αφού διαθέτει πόρους για να οδηγήσει τις εξελίξεις και να λύσει σημαντικά προβλήματα».

 

Παράλληλα ο Gates αναφέρει ότι ως τεχνικός σύμβουλος του Satya Nadella, λαμβάνει μέρος σε αξιολογήσεις προϊόντων και εντυπωσιάζεται από το όραμα και το ταλέντο που βλέπει, κάτι που γίνεται ορατό σε προϊόντα όπως η Cortana, τα HoloLens, το Skype Translator και άλλα.

 

Συνοψίζοντας, ο Bill Gates δίνει το σύνθημα για το μέλλον, αφού οι επόμενες κινήσεις της εταιρείας είναι για τον ίδιο το πιο σημαντικό πράγμα αυτή την ώρα, ευχαριστώντας παράλληλα τους εργαζομένους που βοήθησαν στο να γίνει η Microsoft μια φανταστική εταιρεία όχι μόνο στις μέρες μας αλλά και μελλοντικά.

 

Link.png Site: Microsoft - Wikipedia

Link.png Site: TheVerge