Σαν σήμερα πριν από 25 χρόνια, στις 21 Απριλίου του 1989, ήταν η ημέρα κατά την οποία ξεκίνησε στην Ιαπωνία η κυκλοφορία του πρώτου Game Boy της Nintendo που στην πορεία αποδείχθηκε μια από τις πιο επιτυχημένες (αν όχι η πιο επιτυχημένη) φορητές κονσόλες όλων των εποχών.

Λίγο αργότερα, θα κυκλοφορήσει σε Αμερική και Ευρώπη (τον Ιούλιο και το Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς αντίστοιχα), και θα συνεχίσει να παράγεται από την εταιρεία έως και το 2003. Σε όλα αυτά τα χρόνια που παρέμεινε στην αγορά, το Game Boy κυκλοφόρησε σε 6 διαφορετικές εκδόσεις, ενώ 9 χρόνια μετά την πρώτη του κυκλοφορία απέκτησε χρώμα, με το Game Boy Color.

 

Σε ό,τι αφορά την πρώτη έκδοση σίγουρα έχει ενδιαφέρον να ανατρέξουμε και στα τεχνικά της χαρακτηριστικά καθώς ήταν εξοπλισμένη με οθόνη 2.6 ιντσών ανάλυσης 160*144 pixels, διέθετε 8 ΚΒ RAM και η αυτονομία της μπορούσε να φτάσει έως και τις 15 ώρες χάρη στην τροφοδοσία από 4 μπαταρίες ΑΑ.

 

Κατά τη διάρκεια όλης αυτής της πορείας, οι πωλήσεις των διαφόρων εκδόσεων του Game Boy ξεπέρασαν συνολικά τα 200 εκατομμύρια παγκοσμίως έχοντας την υποστήριξη πολλών εκατοντάδων τίτλων και φυσικά εκατοντάδων εκατομμυρίων μικρών και μεγάλων fans.