Βελτιωμένα προβλέπεται να είναι τα μεγέθη στην πορεία του χρόνου, μετά το δύσκολο 2023.

Η παγκόσμια αγορά smartphone αναμένεται να καταγράψει ανάκαμψη της τάξης του 3% περίπου, καθώς ο περιορισμός των πληθωριστικών τάσεων βοηθά στη βελτίωση της κατάστασης στις αναδυόμενες αγορές, ενώ η ενσωμάτωση της δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης προσελκύει αγοραστές στην κατηγορία των ναυαρχίδων, σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται σε έκθεση της Counterpoint Research, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη. 

Προηγούμενα στοιχεία της ίδιας εταιρίας κατέγραφαν συρρίκνωση της αγοράς άνω του 4% κατά το περασμένο έτος, καθώς οι καταναλωτές περιόριζαν τις αγορές τους, επηρεασμένοι από τη συνεχιζόμενη οικονομική αβεβαιότητα.

Αναδυόμενες αγορές, όπως αυτές της Ινδίας, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής θεωρούνται βασικοί αναπτυξιακοί παράγοντες για την αγορά των κινητών τηλεφώνων, ιδίως στην κατηγορία των οικονομικών προτάσεων.

Η κατηγορία αυτή αναμένεται να καταγράψει θεαματική άνοδο της τάξης του 11% μέσα στο 2024, μετά τη συρρίκνωση που υπέστη τον αμέσως προηγούμενο χρόνο, ενώ ενισχυμένη αναμένεται να είναι η ζήτηση και στις ζώνες της Καραϊβικής και της Λατινικής Αμερικής.

Η συγκεκριμένη κατηγορία συσκευών που κυμαίνονται μεταξύ των 150 και 249 δολαρίων αναμένεται να ωφεληθεί από τον περιορισμό των πληθωριστικών πιέσεων σε περιοχές όπως η Αφρική, εξέλιξη που θα σταθεροποιήσει τα τοπικά νομίσματα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Counterpoint.

Ο αυξημένος ανταγωνισμός μεταξύ κινεζικών εταιριών, όπως η Oppo, η Vivo Και η Xiaomi, σε συνδυασμό με την ανάκαμψη της ζήτησης για συσκευές ΙΤ, αποτελούν επίσης θετικούς παράγοντες ως προς την ενίσχυση των πωλήσεων σε αυτή την κατηγορία.

Η κατηγορία των premium συσκευών, με κινητά τα οποία κινούνται μεταξύ των 600 και 799 δολαρίων, αναμένεται να ενισχυθεί κατά 17%. Η εισαγωγή της πολύφερνης δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης και η δημοφιλία των αναδιπλούμενων συσκευών αναμένεται να τονώσει τη ζήτηση στην κατηγορία αυτή, σύμφωνα με την ίδια έκθεση.

Η Counterpoint εκτιμά πως Apple και Huawei θα είναι οι δύο μεγάλοι νικητές στην premium κατηγορία. 

  • Like 1
  • Haha 3